Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Hamburger zsemle
Hozzávalók
45 dkg liszt
1 tojás
1 dl tej
1 dl joghurt
5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál só
fél kocka élesztő
késhegynyi aszkorbinsav
Elkészítés
Helyezd gépbe a hozzávalókat, egyszerű dagasztás és kelesztés programmal.
Formázd henger alakúra a tésztát és oszd 5 részre, majd egyenként is gyúrogasd át őket. Sütőpapíros tepsiben keleszd még egy órányit a zsemle alakúra formázott tésztákat. Melegítsd elő a sütőt, a zsemlék tetejét kend meg tejes tojássárgájával, majd szórd meg szezámmaggal. Kb. 160°C-on 20 perc alatt süsd szép pirosra.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK