{KEPGALERIA}
Hozzávalók
A sütemény elkészítéséhez
½ bögre* sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
¾ bögre kristálycukor
1 nagy tojás, szobahőmérsékleten
2 ¼ bögre simaliszt
1 teáskanál tisztított borkő
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ bögre színes cukorgyöngy
*1 bögre = 2,5 dl
A cukormáz elkészítéséhez
½ bögre sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
3 ¼ bögre porcukor, átszitálva
¼ bögre 12%-os tejszín
1 ½ bögre vanília kivonat
színes cukorgyöngy a díszítéshez
Elkészítés
1)A sütőt 180°C fokosra előmelegítjük. Egy 23 x 33 centis tepsit éppencsak kivajazunk, és sütőpapírral béleljük úgy, hogy a papír feljöjjön az oldalak mentén.
2)Egy nagy keverőtálban kézzel krémesítjük a vajat és a cukrot amíg habos lesz. Beleütjük a tojást. Egy külön tálba egybeszitáljuk a lisztet, a tiszított borkövet, a sütőport és a sót. Az utóbbi keveréket egyszerre hozzáadjuk a vajas keverékhez, és addig keverjük, míg egyenletes, de durva morzsás állagú lesz (nem áll úgy össze, mint egy tészta). Ezután beleszórjuk a színes cukorgyöngyöket is. A keveréket belenyomkodjuk az előkészített tepsibe, és körülbelül 20 percig sütjük, míg a szélei éppen barnulni kezdenek. A cukormáz felvitele előtt a süteményt a tepsiben, egy rácson hagyjuk teljesen lehűlni.
3)A cukormáz elkészítéséhez vagy kézi elektromos habverővel vagy keverőlapáttal szerelt álló konyhai robotgéppel simára keverjük a vajat. Hozzáadjuk a porcukor felét és először alacsony sebességgel keverjük bele, majd közepesen nagy sebességre kapcsolava habosra verjük. Közben egyszer-kétszer lekaparjuk az edény falát is. Beleöntjük a tejszínt és a vanília kivonatot és simára keverjük. Beleszórjuk a maradék porcukrot, és ismét előbb alacsony, majd közepesen nagy sebességgel habosra verjük a krémet. A mázat a sütialapra kenjük és cukorgyönggyel megszórjuk. A süteményt hagyjuk egy órán keresztül lefedetlenül a tepsiben pihenni, majd kockákra vágjuk.
4)A sütit légmentesen záródó tartóban akár egy hétig is tárolhatjuk.
Alapinformáció
Nehézségi fok: könnyű
Előkészítés ideje: 20 perc
Aktív idő: 20 perc
Elegendő: 36-48 kocka
OLVASS TOVÁBB!
Kóstoltad már az ízesített vodkákat?
Az ízesített vodkák egy olyan univerzumba kalauzolnak el, ahol a klasszikus vodka találkozik a természet legfinomabb ízeivel....
GASZTROA meggylikőr házi készítése: ízek találkozása a magyar konyhában
Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe! A meggylikőr a magyar gasztronómia egyik igazi klasszikusa, mely nem csupán örökségként él to...
GASZTROHogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK