.
Hozzávalók
- 1 ½ pohár egész mogyoró
- 2 pohár tej
- 1 db vanília szár
- 6 db tojássárgája
- 3 evőkanál szitált kukoricaliszt
- ½ pohár cukor
- 3 csipet só
- 4 db szeletelt csokoládé
- 3 evőkanál vaj
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Szórd szét a mogyorókat egy tepsiben és pirítsd 10 percig. Hagyd kihűlni, majd rakd egy tiszta konyharuhába, szedd le a héját, és daráld le.
2. Készítsd el a mogyoró krémet: Tedd a tej felét, egy lábosba. Vágd fel a vanília szárat hosszában, kapard ki a magokat és tedd bele a tejbe. Add hozzá a mogyorókat, közepes lángon forrald fel, majd hagyd állni 20 percig.
3. Közben, tedd a tojássárgáját, a kukoricalisztet, a cukrot és a sót egy edénybe, és keverd addig, amíg besűrűsödik.
4. Olvaszd fel a csokoládét és a vajat egy lábosban, keverd simára, és hagyd kihűlni.
5. Add a tejes-mogyorós masszát a tojásos masszához, majd adagold hozzá, és keverd el benne a maradék tejet. Térj vissza a mogyoró krémhez, főzd közepes lángon, amíg a puding be nem sűrűsödik, kb. 3 percig.
6. Tedd a pudingot egy tiszta edénybe. Add hozzá az olvasztott csokoládét és vajat. Desszertes poharakban tálald – akár hidegen, akár melegen.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK