.
Hozzávalók
A tortához:
- 280 g liszt
- 300 g cukor
- 16 g sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1¼ pohár tej
- 1 evőkanál olaj
- ½ pohár vaj (szobahőmérsékleten)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 3 nagy tojás
- 150 g pirított mogyoró
Nutellás vajkrémhez:
- 450 g vaj
- 520 g Nutella
- 310 g porcukor
Kandírozott mogyoró:
- 200 g cukor
- ¼ pohár víz
- 5-10 db egész mogyoró
Elkészítés
Vanília torta:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius, zsírozd és lisztezd be a tortaformát.
2. Tedd a vajat és a cukrot egy mixerbe és verd addig, amíg össze nem áll, majd add hozzá a tojást, és keverd tovább. Öntsd bele az olajat és a vanília aromát, és az egészet keverd jól össze.
3. Állítsd alacsonyabb fokozatra a mixert és felváltva add hozzá a lisztet, a sót és a sütőport, alaposan összekeverve őket.
4. Öntsd a masszát az előkészített formába, és süsd kb. 30 percig, majd tedd félre, és hagyd kihűlni.
Nutellás vajkrém:
1. Tegyél vajat és Nutellát egy mixerbe, állítsd közepes fokozatra és verd addig, amíg össze nem áll.
2. Adagolj hozzá 1 pohár porcukrot, és keverd alaposan össze.
Mogyoró szegély és kandírozott mogyoró:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és szórd szét a mogyorókat egy tepsibe.
2. Süsd kb. 5 percig. Szedd le a héját, csavard egy konyharuhába és hagyd állni 5-10 percig. Miután kihűlt, aprítsd fel. A kandírozott mogyoró szintén így készül.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK