Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

4 egzotikus tésztafajta, amit eddig valószínűleg nem ismertél

Szerző:
Szabó Anna
Nem minden tészta egyforma, és ezt nem csak az olaszok tudják megerősíteni. Ázsia is széles választékot kínál.

Mie tészta

Ezek a vékony búzából készült tészták Délkelet-Ázsiából és Kínából származnak. Néha tojást is tartalmaznak, ezért kínai tojásos tészta néven is ismert. Általában szárított „fészkek” formájában árulják őket. Különösen népszerűek sütve - például sertéshússal.

Rizstészta

Ezek a tészták Kínából származnak, de ma már egész Ázsiában elterjedtek. Rizslisztből és vízből készülnek, és különböző szélességben kaphatók.
A vietnami konyhában a tésztát a pho bo levesben vagy tálakban használják, Thaiföldön pedig a pad thai-ból sem nélkülözik őket.

Üvegtészta 

Keményítő és víz: ennyi elég is az üvegtészta előállításához. A keményítő általában a mungóbabból származik. Ezt a Kelet-Ázsiában népszerű tésztát nem kell sokáig főzni. Mindössze forró vizet kell ráönteni és néhány percig állni hagyni.

Ramen tészta

A ramen tésztát búzalisztből, vízből, sóból és kansuiból, azaz lúgos vízből készítik. Ez utóbbi felelős a sárga színért. Ez a hosszú tészta főként Japánban található meg, de eredetileg Kínából származik. Különösen népszerű a ramen néven is ismert tésztaleves összetevőjeként.

tészta ázsiai ramen
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL