Pizza egészséges változatban
A csicseriborsó liszt például kiváló, hiszen gluténmentes és vegetáriánusoknak is tökéletes, de nagyon jó alapanyag a mogyoró is, ami pedig erősíti a fogakat azzal, hogy rágásra késztet. Emellett a csicseriborsó az egyik legolcsóbb és legszuperebb alapanyag a világon, csökkenti a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát is, illetve a fogyáshoz is hozzájárul.
Vastagabb tésztájú pizza, gazdag feltéttel
Mostanában divat lett az, hogy egy kicsit vastagabb tésztájú pizzát is készíthetsz, és alapnak sok mártást és sokféle feltétet pakolsz rá. Innentől a határ a csillagos ég. Érdemes gluténmentes alapanyagokat használni, hiszen az ilyen pizzákat szintén egyszerű elkészíteni.
Kívül a kéreg legyen sült, de belül mégis puha, aztán pedig pakolj rá mindenféle zöldséget. Tehetsz a pizzára rukkolát, pestot, de lehet a pizzán rántotta is, vagy retekcsíra, görögdinnye, retek, mandulatej, vagy ricotta.
Ha összekevered az összetevőket, és hagyod állni egy órát, akkor még jobban összeérnek az ízek. Ezután egy tűzálló serpenyőben süsd meg a pizzát, vagy told be a sütőbe és körülbelül 10 percig süsd, majd díszítsd kedved szerint.
Szuperkönnyű Socca (2 közepes adagnak felel meg)
Hozzávalók
• 1 csésze csicseriborsó, vagy csicseriborsó liszt
• 1 csésze víz
• 4 evőkanál olívaolaj
• ½ teáskanál só
• 2 gerezd darált fokhagyma
• 1 teáskanál szárított oregánó
• Öntet (paradicsomszósz, pesto szósszal, ananász, friss zöldségek, stb.
Elkészítés
1. Habverővel keverd össze az alapanyagokat, kivéve az öntetet, amihez tegyél egy evőkanál olíva olajat, és hagyd állni egy óráig.
2. Kapcsold be a sütőt és vedd elő az öntöttvas serpenyőt, tedd be melegedni.
3. Önts egy evőkanál olíva olajat a tésztába, majd a serpenyőben oszlasd el egyenletesen a tésztát, és tedd vissza a sütőbe. Hagyd sülni 3-5 percig, amíg látod, hogy a széle barnulni kezd.
4. Vedd ki a sütőből, helyezd rá a feltételeket, és máris tálalható. Ha szeretnéd, hogy olvadt legyen rajta a sajt, akkor helyezd vissza a sütőbe 1-2 percig.
5. Ezután szeleteld és tálald!
OLVASS TOVÁBB!
5 könnyű és gyors vacsora, mely a mosogatást gyerekjátékká varázsolja
Az alábbi receptek rendkívül egészségesek, ráadásul elkészítésükhöz csak egy serpenyő (esetleg egy keverőtál) és sütő szükség...
GASZTRO6 isteni saláta, amit imádni fogsz – Pozitívvá teszi a napodat!
A saláta valószínűleg az utolsó, amire egy kiadós ebéd esetében gondolunk, de fontos, hogy a bevitt tápanyagok erősítsék az immunrend...
GASZTRO9 módszer, amivel egészségesebb ételeket készíthetsz, mint egy profi szakács
Só, zsír, savak és hő. Ha a különböző ételeket elemekre bontjuk, könnyebben megérthetjük, hogy mi adja meg az egyes étkek ízét. Az...
Indítsd a napot édesburgonyás reggelivel! - 3 isteni recept, amit imádni fogsz
Érdemes kísérletezni az édesburgonyával a konyhában, mert nem csak köretként, hanem reggeliként, főételként és desszertként is reme...
GASZTROLegyen ez a 10 alapanyag kézközelben - Így mindig elkészíthetsz egy egészséges és gyors vacsorát!
Ha odafigyelsz arra, hogy néhány fontos alapanyagot mindenképpen elraktározz a hűtőben, akkor mindig össze tudsz dobni egy gyors és egés...
GASZTRO7 csodás reggeli, melyekhez csak 3 hozzávaló szükséges - Szebbé teszik a napodat
A reggeli a nap legfontosabb étkezése, ha kihagyjuk, nagyobb eséllyel esszük túl magunkat ebédkor. Ráadásul a legjobb alkalom, hogy tör...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK