Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

10+1 ötletes trükk, hogy frissen tartsd a gyümölcsöket és a zöldségeket

Szerző:
Szabó Anna
Összegyűjtöttünk néhány remek trükköt arra, hogy sokáig megőrizd a gyümölcsök és zöldségek frissességét. Hiszen ki szereti a fonnyadt, aszott élelmiszereket, amiből már egy turmixot sem szívesen készítünk?

Ne tegyél bizonyos gyümölcsöket és zöldségeket a hűtőbe


A paprikát, a paradicsomot és az uborkát szobahőmérsékleten érdemes tárolni. A paprika elveszti a rugalmasságát, ha hűtőben tárolod, míg az uborka és a paradicsom nyálkássá válik. A gyümölcsöket és a zöldségeket sem szabad hűtőben tárolni, amíg meg nem értek. Ellenkező esetben ugyanis sokkal gyorsabban romlanak meg. 

Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál nehezebben képesek megőrizni a gyümölcsök és a zöldségek az aromájukat és frissességüket. Ha szeretnéd, hogy tovább megmaradjon a jó ízük, akkor azt, amit feltétlenül hűtőben szeretnél tartani, tárold inkább a hűtő azon részében őket, ahol a hőmérséklet valamennyivel magasabb.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL