Talán furcsán hangzik, de sokkal jobb, ha nem mosod meg a zöldségeket és a gyümölcsöket, mielőtt berakod a hűtőbe vagy a spájzba. Ha valami piszkos, akkor töröld meg száraz ruhával vagy törlőkendővel. A mosás ugyanis eltávolítja a természetes védőréteget, emiatt megpenészedhet és hamarabb megrohad. Inkább tartsd száraz helyen ezeket az élelmiszereket, a nedvesség ugyanis csupán penészedést okoz. Ezt könnyen ellensúlyozhatod úgy, hogy papírtörlővel béleled ki a ládákat, amiben a gyümölcsöt és zöldséget tárolod – ez felszívja a fölösleges nedvességet, és megakadályozza a rothadást.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK