Talán furcsán hangzik, de sokkal jobb, ha nem mosod meg a zöldségeket és a gyümölcsöket, mielőtt berakod a hűtőbe vagy a spájzba. Ha valami piszkos, akkor töröld meg száraz ruhával vagy törlőkendővel. A mosás ugyanis eltávolítja a természetes védőréteget, emiatt megpenészedhet és hamarabb megrohad. Inkább tartsd száraz helyen ezeket az élelmiszereket, a nedvesség ugyanis csupán penészedést okoz. Ezt könnyen ellensúlyozhatod úgy, hogy papírtörlővel béleled ki a ládákat, amiben a gyümölcsöt és zöldséget tárolod – ez felszívja a fölösleges nedvességet, és megakadályozza a rothadást.
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK