FOGYÓKÚRA

Új elmélet: az éjszakai evés fogyaszt

Ori Hofmekler saját, izraeli hadseregben szerzett tapasztalataira valamint az ókori, pl. római, légiósok evési és edzési szokásaira alapozva alkotta meg a Harcosok étrendjét, amely a nappali böjtölés és az éjszakai étkezés elmélete.

 

Számos elmélet van arra, hogyan kéne ennünk a fogyás és a jó közérzet érdekében. A statisztikák azonban azt bizonyítják, hogy a fogyásban vagy az egészség megtartásában hosszú távon a jelenlegi módszerek zöme megbukik. Hogy miért? Mert képtelenség őket beépíteni a mindennapok rutinjába. A mai diéták alapja a korlátozás. Kalóriákat számolsz, óvatos vagy a zsírbevitellel, kerülöd a szénhidrátokat? Azt mondják, ne egyél se túl sokat, se túl keveset? Ori Hofmekler szerint ennek nem kell így lennie.


Fő hangsúly az esti étkezésen


A Harcosok Étrendjének, mely ellentmondva az ismert diétáknak, de igazodva a tested természetes működéséhez az esti étkezésre helyezi a fő hangsúlyt. Napközben az energiákat a napi teendőkre kell összpontosítani, ebben az időszakban testünk zsírt éget és méregtelenít, emésztőrendszerünk pedig pihen, ezért ilyenkor elegendő zöldség, gyümölcs, esetleg némi fehérje fogyasztása. Az eredmény egész napon át tartó kirobbanó energia és koncentráltság lesz, eltűnik az ebéd utáni bágyadtság és fáradtság (kaja-kóma), és a nap végéig folyamatosan tudsz majd pörögni. Az esti étkezés során ezután gyakorlatilag korlátozás nélkül fogyaszthatsz bármit és bármennyit, ami jólesik, egyedül arra kell figyelned, hogy az étel friss legyen és minél kevésbé mesterséges. Nyugodtan ehetsz például húst krumplival vagy szinte mindent, amit eddig valamelyik divatos diéta miatt tilos volt.


Alulevési és túlevési fázisok


A harcosok étrendje az alulevési és túlevési fázisok napi körforgására épül, amelynek alapját a bennünk gyökerező túlélési ösztönök adják.


1. Az alulevési fázis

Egyfajta böjtölésnek számít. A nappali órákban természetes, élő ételeket lehet fogyasztani, mint friss nyers gyümölcsöket és zöldségeket, valamint egy kevés könnyű fehérjét. Az alulevés célja a méregtelenítés. Ennek hatására beindul a zsírégetés és felgyorsul az anyagcsere.

2. A túlevési fázis

Ennek a szakasznak a lényege, hogy elősegítse a felépülést, a szövetregenerálódást és az izomépítést. Feltölti az energiatartalékokat, táplálja a testet. Az alulevés után a szervezet készen áll arra, hogy nagy mennyiségű ételt fogadjon be anélkül, hogy zsírt tárolna el. Ha napközben böjtöltél, akkor a szervezetedből gyakorlatilag kiürült a szénhidrát, hormonjaid szintje a csúcson van. Az elmélet szerint tehát az este a legmegfelelőbb időpont arra, hogy annyit egyél, amennyit csak kívánsz.


Tudományos háttér


Ez a diéta látványosan ellentmond a jelenlegi elméleteknek, és a modern kori józan észnek, viszont tudomány áll mögötte. Ez az étrend lehetővé teszi, hogy a nap folyamán zsírégető hormonok járják át a testedet. A szervezet leghatékonyabban a nappali órákban távolítja el a méreganyagokat, és termel energiát. A nappali böjtölés javítja az inzulinérzékenységet is, így az alulevéskor sem ingadozik vadul a vércukorszint, illetve a szénhidrát-kalóriákat nem zsírként raktározza el a szervezet.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL