Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FOGYÓKÚRA

Diétás kiegészítők

Szerző:
Szabó Anna
Tényleg létezik olyan, hogy „természetes energiabomba”, amitől nem kövér leszel, hanem friss? Tényleg működne a zsírégető tabletták? Ha fehérjeport kanalazol, könnyebb lesz izmokat növeszteni?
Csak kapkodjuk a fejünket, nem tudjuk már, mit is higgyünk. Pedig olyan jó volna, ha igaz lenne… Az biztos, hogy olyan tabletta nem létezik, amitől máról-holnapra bombázó alkatú leszel, csak attól, ha beszeded. De a kutatások hoztak azért olyan eredményeket, amik a segítségedre lehetnek.


Multivitaminok és nyomelemek

Városi életünk, diétáink mellett egy jó összetételű multivitaminra mindenféleképpen szükségünk van. De a beszedett vitaminok nem művelnek csodákat a testünkkel. Ha nagyobb mennyiségben szedjük, akkor sem múlik el tőle a háj a popsinkról, nem leszünk minden erőfeszítés nélkül izmosak. Mindössze annyi történik, hogy segítenek egészségesen működtetni a szervezetünket. A túladagolás még ártalmas is lehet!

Itt van például a króm, a zsírégetőnek és izomépítőnek titulált fém. Igen, a szervezetben ilyen szerepe van, de ha többet szedsz belőle, mint amennyire a testednek minden nap szüksége van, egyszerűen nem történik semmi. Több króm nem egyenlő több izommal. A kiegészítő vitaminokra és nyomelemekre azért van szükség, mert azok az élelmiszerek, amiket nap, mint nap megeszünk, nem tartalmaznak eleget. D a szervezetünk nem tud mit kezdeni a szükségesnél nagyobb mennyiséggel sem. Jó esetben a vizelettel távozik, rosszabb esetben elraktározódik, és ez az okozhat bajt is.A zsírégetők

Olyan tabletta nincs még, amit csak bekapsz, és máris elégeti a zsírt azokról a helyekről, ahol épp nincs rá szükséged. Az ember zsírt attól veszít, ha több energiát fogyaszt el egy nap, mint amennyit megeszik. És ha még létezne is ilyen tabletta, a „mai” zsírt hiába tüntetné el, holnap megint többet eszel, és kevesebbet mozogsz a kelleténél. A legtöbb ma reklámozott zsírégető szedésekor semmi sem történik. Ami talán használhat, az olyan termék, ami egy kicsit megemeli a testhőmérsékletet, és ezzel felgyorsítja az anyagcserét. Ezek azonban legtöbbször olyan anyagokból állnak, melyek egyébként meg károsan hatnak a szervezetre. Sokat egyébként már be is tiltottak közülük.


Étkezéshelyettesítők

Gyakran és kis adagokat enni: ez segítene, felgyorsítaná az anyagcserét, lelassítaná a zsírraktár-képzést, jobban hasznosulna a fehérje, több izom nőne. De milyen nehéz gyakran, és kiszámolt adagokat enni. Ezen segítenek az étkezéshelyettesítők.

Ezekben aránylag kevés a kalória, és még kevesebb a zsír, viszont sok bennük a fehérje és a többi fontos építőanyag. Ha nem akarsz kizárólag ilyeneken élni, ha csak akkor használod, ha tényleg sietsz, és mellette kiegyensúlyozottan táplálkozol, hasznosak lehetnek.


Fehérjepótlók

Hosszú évek óta vitatkoznak azon, hogy a több fehérje több izmot is jelent-e. Azt mindenki tudja, hogy az izmok fehérjékből épülnek fel, és az is biztos, hogy intenzív edzéskor nem tudunk annyi húst/tejet enni, hogy az elég legyen pótlásnak. {SZAVAZAS}

A fehérjét ráadásul nem is tudja raktározni a szervezetünk, mint mondjuk a szénhidrátokat. Ezért folyamatosan kell pótolni. Minden étkezés alkalmával legyen a tányérunkon tojásfehérje, hal, hús, vagy valami olyan tejtermék, amely nem túl zsíros. Ha ezt betartjuk, nincsen szükség kiegészítőre. Ha valamiért nem megy, akkor viszont nagy segítségünkre lehetnek a protein-pótlók.


Szteroidpótlók

Valami vagy táplálék-kiegészítő, azaz élelem, vagy szteroidpótló. Az anabolikus szteroid nem véletlenül van tiltólistán: drog.


Egy valami van, ami nem ártalmas, tulajdonképpen semmi köze az anabolikus szteroidokhoz, nem is úgy működik, de az erő és a teljesítmény fokozásában nagy szerepet játszik: a kreatin.

Segít ATP-t építeni a szervezetednek, ez az anyag szolgáltatja az energiát az izommozgások kezdetén. És a kreatin pótlásával több erőre, megnövekedett izomtömegre, lecsökkent regenerálódási időre számíthatunk.

Szóval csodaszerek nincsenek. De segítőink vannak. És talán nem is baj, ha továbbra is a megfontolt és egészséges táplálkozás, a kellő mennyiségű mozgás formálja a testünket: azaz mi magunk.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL