FOGYÓKÚRA

5 kiváló módszer, amivel könnyedén lefogysz - A leadott kilók nem jönnek vissza!

A legtöbb ember, aki azon fáradozik, hogy leadja a fölös kilóit, gyakran tapasztalja azt, hogy a kezdet a legnehezebb, mivel a fogyás sehogyan sem akar megindulni. Aztán sokaknál ugyan megindul a fogyás, de sajnos visszaszedik a korábban leadott fölösleget, mivel nehéz megtartani az adott testsúlyt. Biztosan te is tapasztaltad már ezt, hogy ez ellen nem is olyan könnyű tenni. Ám mégsem lehetetlen!

A tudósok egy kis csoportja egy nemrégiben végzett tanulmánya szerint „a túlsúly, vagyis az elhízás elleni küzdelem sokszor az adott személy testsúlyának ingadozásához vezet, amelyet a köznyelv „jojó" effektusnak nevez. Ez a folytonos ingadozás azonban potenciálisan káros hatással lehet a szervezetre, ugyanakkor van más megoldás."

A súlycsökkenés viszonylag egyszerűen kivitelezhető, vagy legalábbis annak tűnik. Csupán meg kell győződnöd arról, hogy megfelelő ételeket fogyasztasz és karban tartod a testedet. Na de hogyan érheted el, hogy az egyszer már leadott fölösleg ne kússzon vissza? Az alábbi 5 módszer segítségével valóban tartós testsúlycsökkenést érhetsz el!

Néhány gondolat


Sokan tapasztalják azt, hogy a leadott súly visszakúszik, aminek leadásával előtte jó pár hónapon át fáradoztak. Ha te is átélted már mindezt, ne legyen bűntudatod! Mindenkivel megesik ez, eléggé gyakori.


„A fogyás időszaka alatt kialakult egészséges táplálkozás és életmód a súlycsökkenés után is meg kell, hogy maradjon. Természetesen valamennyivel ehetsz többet, de ne hagyd abba az aktív és egészséges életmódot." – tanácsolja White, zárszóként.


Most már te is felkészültebben és tudatosabban vághatsz bele a fogyásba, és így már sokkal könnyebben fenntartható a majdan elért testsúly.

 

4. Ne add fel, higgy abban, amit teszel


Amennyiben visszajöttek a leadott kilók, ne csüggedj el! Mindenkivel megesik mindez, aki fogyni próbál, szinte minden ember tapasztal testsúlyingadozást. Mindez lehet az adott élethelyzet vagy akár a stressz miatt, ami okán felhagysz az edzéssel és többet eszel. Ez így természetes! Ám ha ezt tapasztalod, akkor igenis vegyél egy nagy levegőt, és folytasd azt, amit elkezdtél. Légy motivált.


„Mindenkinek szüksége van olykor motivációra. Tűzz ki egy olyan célt, legyen ez egy különleges esemény, amikorra mindenképpen le akarsz fogyni. Mindez segít tudatosabban betartani a helyes étkezés és mozgást.” – javasolja White.


Ha például egy hét is eltelt, és nem mentél edzeni, ne legyél önmagaddal túl szigorú. Inkább tekints minderre kihívásként és motiváld magad! Szakíts időt arra, hogy újra belelendülj, még akkor is, ha csupán egy órányi időt van. Ne okold magad, ha nem étkeztél egy-egy nap megfelelően – csupán találj időt arra, hogy a következő héten ismét belekezdj az egészséges ételek fogyasztásába.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL