FOGYÓKÚRA

5 kiváló módszer, amivel könnyedén lefogysz - A leadott kilók nem jönnek vissza!

A legtöbb ember, aki azon fáradozik, hogy leadja a fölös kilóit, gyakran tapasztalja azt, hogy a kezdet a legnehezebb, mivel a fogyás sehogyan sem akar megindulni. Aztán sokaknál ugyan megindul a fogyás, de sajnos visszaszedik a korábban leadott fölösleget, mivel nehéz megtartani az adott testsúlyt. Biztosan te is tapasztaltad már ezt, hogy ez ellen nem is olyan könnyű tenni. Ám mégsem lehetetlen!

A tudósok egy kis csoportja egy nemrégiben végzett tanulmánya szerint „a túlsúly, vagyis az elhízás elleni küzdelem sokszor az adott személy testsúlyának ingadozásához vezet, amelyet a köznyelv „jojó" effektusnak nevez. Ez a folytonos ingadozás azonban potenciálisan káros hatással lehet a szervezetre, ugyanakkor van más megoldás."

A súlycsökkenés viszonylag egyszerűen kivitelezhető, vagy legalábbis annak tűnik. Csupán meg kell győződnöd arról, hogy megfelelő ételeket fogyasztasz és karban tartod a testedet. Na de hogyan érheted el, hogy az egyszer már leadott fölösleg ne kússzon vissza? Az alábbi 5 módszer segítségével valóban tartós testsúlycsökkenést érhetsz el!

Néhány gondolat


Sokan tapasztalják azt, hogy a leadott súly visszakúszik, aminek leadásával előtte jó pár hónapon át fáradoztak. Ha te is átélted már mindezt, ne legyen bűntudatod! Mindenkivel megesik ez, eléggé gyakori.


„A fogyás időszaka alatt kialakult egészséges táplálkozás és életmód a súlycsökkenés után is meg kell, hogy maradjon. Természetesen valamennyivel ehetsz többet, de ne hagyd abba az aktív és egészséges életmódot." – tanácsolja White, zárszóként.


Most már te is felkészültebben és tudatosabban vághatsz bele a fogyásba, és így már sokkal könnyebben fenntartható a majdan elért testsúly.

 

2. Minden nap mozogj egy kicsit, legyen a testmozgás rendszeres


Miután beindul a súlycsökkenés, kísértést érezhetsz arra, hogy felhagyj az edzéssel. Megesik, hogy kihagyod a mozgást, nem mész le a terembe, és már nem olyan intenzitással edzel, mint korábban. Ez azonban helytelen, mert a testsúlycsökkenés egyik kulcsfontosságú eleme a rendszeres mozgás.


„A tartós fogyás érdekében javasolt a hét minden napján legalább 30 percet mozogni, emellett hetente kétszer elmenni az edzőterembe.” – javasolja a híres szakértő, Jim White.
Kutatások támasztják alá, hogy akik rendszeres testmozgást végeznek, azok képesek megtartani a kívánt testsúlyt, és így nem kúsznak vissza alattomosan a leadott kilók. Ha tehát elérted a célod, akkor se hagyj fel a mozgással, maradj edzésben – mozogj, járj el edzőterembe, emelj súlyokat! Bármi is a mozgásforma, a hangsúly a rendszerességen van.


Na de mi is a helyzet az étkezéssel? „A mozgás bizony elengedhetetlen. Az étkezés szabályozása önmagában nem elegendő. Az pedig, hogy egész további életedben éhezni fogsz, butaság. – mondja James Hill, aki híres szakértő és pszichológus.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL