Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

Színezd át a hangulatodat a Feng Shui segítségével

Szerző:
Szabó Anna
Környezetünk színvilága, ezen belül is azok a helyiségek, ahol tartózkodunk, meghatározzák a hangulatunkat. A Feng Shui tanai szerint, a pihenést és nyugalmat szolgáltató terek Jin, míg az aktív tevékenységek terei Jang jellegű kialakítást igényelnek. A helyes színválasztáskor azonban nem csak a Jin-Jang jelleget, hanem az életterületek számára kedvező színeket is figyelembe kell venni.

 

Ne feledd, a színeket a fény kelti életre, ezért kiteljesedésükhöz a fény jelenléte elengedhetetlenül fontos. Fény nélkül elhalnak a színek, elszürkülnek, a teljes sötétségben pedig megszűnnek létezni.

.

 

 

Az előszoba színei

Az előszoba legyen kedves és meleg színösszetételű, az életterülethez igazodó. Legyen kellően világos vagy mesterségesen megvilágított, ahova jó belépni. Gyakori probléma a napjainkban épülő lakások esetében, hogy vagy nincs, vagy meglehetősen kicsi az előszoba. A szűk térérzetet, a megfelelő színek alkalmazásával kis mértékben tágítani lehet.

Térnövelő praktikák az előszobában: a falakat fesd világos színűre, az életterületnek megfelelően (fehér, bézs, halványszürke, vagy bármely szín halvány árnyalatára). Emellett, ha sötétebbre burkolod a padlót, a falakhoz képest, azzal felfelé és oldal irányban is tágíthatod a teret. Mikor a hátsó fal és a padló a sötétebb árnyalatú az oldalfalakhoz képest, a helyiség széltében érződik tágasabbnak.

A kék és fekete árnyalatok kerülendők minden életterületen és minden helyiségben a padló és a mennyezet színeként, mert a víz elem színei. Hasonlóan a vízhez, hullámzó bizonytalanságérzetet keltenek, és ingatag életvitelt teremtenek, azokon az életterületeken, ahol mégis alkalmazzuk.

fengshui feng shui fészek
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL