FÉSZEK

Rendezd be otthonod a személyiségednek megfelelően - Alakíts ki olyan környezetet, ahol boldog vagy!

Az érzéseid alakítják a fizikai valóságot, a fizikai való pedig kihat a gondolkodásmódra. Ám a legtöbben hajlamosak erről megfeledkezni, amíg csak egy konkrét esemény nem kényszeríti rá őket, hogy szembe nézzenek vele. Az élet folyton változik, elköltözöl, véget ér egy kapcsolat, rád talál egy új szerelem, vagy munkahelyet váltasz – ez pedig tükrözi, mennyire képes a környezet befolyásolni a hangulatodat.

Ha valóban azt szeretnéd, hogy megfelelő környezetet teremthess, ahol igazán jól érzed magad, kezdd az otthonoddal. Nyilvánvaló, hogy önmagában egy csodás lakás még nem helyettesítheti a személyes fejlődést – ez túl egyszerű lenne, nem igaz? Ám ha „összerakod” a környezetedet a belsőddel és a saját személyiségeddel, hatalmas változásokat tapasztalhatsz.

No de hogyan győződhetsz meg arról, hogy a lakásod valóban árulkodik-e a személyiségedről? Nézz körül a lakásban és vizsgálj meg mindent alaposan. Néhány kiindulópont, hogy a berögzült minták érvényesülnek-e, vagy inkább a saját személyiséged:

  1. Egyhangú és szürke a lakás stílusa?
  2. Mennyi természetes fény jut be az otthonodba? Esetlegesen még nappal is el van sötétítve a lakás?
  3. Hogyan választottad meg a színeket (vagy azok hiányát), a személyiséged valóban visszatükrözi? Netán félsz valami igazán újat kipróbálni, és inkább a szokványos színek mellett tetted le a voksod?
  4. Ha körbenézel, úgy érzed, mintha valaki más életét élnéd, és nem utal semmi arra, hogy te milyen is vagy?
  5. Árulkodik arról a dekoráció, hogy ki voltál korábban, vagy hogyan váltál azzá, aki most vagy?

Éppen a különleges, csak rád jellemző személyiségjegyek teszik egyedivé az otthonod, ám sokan nem merik megjeleníteni mindezt. Mindez azért van, mert az ego fél, ez a trükkös tudattalanban meghúzódó bajkeverő minden változásnak ellenáll, hiszen így sokkal kényelmesebb. Szerencsére azonban a változás és a fejlődés egyáltalán nem olyan nehéz, mint hinnéd. Légy nyitott a dolgokra, gondold át, hogy melyek ragadnak meg az alábbi tippekből és élvezd a személyiséged visszatükröző új otthon kényelmét.

Hogyan alakíthatsz ki olyan környezetet a lakásban, ahol valóban boldog vagy és a személyiséged tükrözi?

 

Ha maximalista típus vagy

Mindig mindent precízen elvégzel, és nagyon hatékony vagy a munkában. No de miért is lenne ez hátrány? Próbálod kerülni a fölösleges kockázatot és sajnos túlzottan adsz mások véleményére. Mindez azt eredményezi, hogy fölösleges korlátok közé szorítod magad és túlzottan önkritikussá válsz. Így azonban nem történhet meg a személyes fejlődés, ezért érdemes kicsikét változtatni.

Legyen az otthonod egyfajta kényelmi zóna. Ne foglalkozz a trendi lakberendezési stílusokkal, ehelyett hallgass inkább a szívedre, és azokat a bútordarabokat válaszd, amelyeket elképzeltél! Használj olyan festéket, amelyre mindig is vágytál, persze, érdemes mindezt először kisebb felületen kipróbálni. Kísérletezz a fürdőszobában különféle fényes és más, rád jellemző kiegészítőkkel. Helyezz el téged inspiráló könyveket a lakásban, amelyek minden nap emlékeztetnek arra, hogy ideje kilépni a komfortzónádból. Elhelyezhetsz olyan régebbi fotókat is, amikor még merészebb és bevállalós voltál, így mindig emlékezni fogsz arra, hogy nem kell minden pillanatban megfeszítetten csak a kötelességeidnek élni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL