FÉSZEK

Könnyebb most nőként érvényesülni az ingatlanpiacon?

A 2019-ben elindult világjárvány sok ágazat sorsát megpecsételte, vagy megváltoztatta, és számos szervezetbeli változtatást kellett eszközölni, hogy a cégek túléljenek. Az emberek egy része elvesztette a munkáját, vagy váltania kellett, és a legtöbben nagyon szorosra húzták a nadrágszíjat. Ahogy ez várható volt, egy időre az ingatlanok értékesítése is befagyott, az albérlők felmondtak, a diákok visszaköltöztek vidékre, az üzlethelyiségek kiadása nehézkessé vált.

Egy ilyen válságban kifejezetten döntő szempont, hogy ki, hogyan kommunikál, mennyire tud továbbra is szolgáltatási értéket közvetíteni, mennyire tud empatikus ugyanakkor hatékony is maradni. Vajon a nők vagy a férfiak alkalmazkodnak ügyesebben? Egyáltalán el lehet-e ezt dönteni?

A női értékesítők sikeresebbek?


Ebben a szorult helyzetben nem mindegy, hogyan kommunikál egy értékesítő, hogyan veszi figyelembe annak a kevés érdeklődőnek az igényét, és, hogyan szolgáltat. A női értékesítők az elmúlt években bizonyították rátermettségüket a férfiak mellett, legyen szó ingatlanpiacról, a biztosítások területéről, vagy az egészség központú networking rendszerekről.

A nők és a férfiak másként értékesítenek, másra hatnak az ügyfél személyiségében, de nem lehet azt mondani, hogy egyik technika jobb, mint a másik. Az viszont fontos, hogy a nők ügyesebben beszélgetnek, és ez egy ingatlan adásvételnél kifejezetten hasznos, mert fel kell mérni, mik a vásárló szükségleteit, milyen céllal vásárolna, mik a félelmei, mi van a fókuszban. Nem biztos, hogy a rámenősség, vagy az erő lesz az, ami célba ér. A gyengébbik nem ügyesebben hat az érzelmekre, de persze az is igaz, hogy figyelembe kell venni, milyen nemű fél áll a másik oldalon.

Nem lehet tehát igazságot tenni, és nem is kell, hiszen minden területnek megvannak az ászai, és egy kozmetikai cégnél egyértelmű, hogy a női értékesítő a sikeresebb, míg az autóeladásban egy férfi. Nőként viszont bátran használjuk az empátiánkat, az intuícióinkat és a kommunikációs képességeinket!
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL