FÉSZEK

Készíts növénykertet az otthonodban - 6 rendkívül kreatív növénykert ötlet

Tudtad, hogy egy régi fiók akár új célt is szolgálhat a növényeknek, például létraszerű szerkezetként elrendezve? De ezenkívül még számos kreatív ötletet találsz a cikkben ahhoz, hogy egy frappáns növénykertet alakíts ki otthonodba.

A növénykert mindenféle formájú és méretű lehet. A zöldnövényi kertek ugyanolyan kreatívak és vonzóak lehetnek, mint a díszes virágoskertek. Volt idő, amikor az embereknek egyszerűen csak egy kertjük volt. A zöldnövényeket és a virágokat felhasználásuk szempontjából választották meg, és egy kertbe összeválogatták őket, mely gyakran a ház előtti kiskert volt. Mindezt azonban egy kis kreativitással mindezt tovább lehet gondolni. 

1. Díszítsd a kertet!

Néhány növény, például a szivárvány svájci mángold, túl szép ahhoz, hogy a virágos kertbe korlátozódjon. Mutasd meg őket úgy, hogy fókuszpontjai legyenek egy gyönyörű zöldnövényes kertnek. A külső levelek lehullásakor új levelek nyílnak, így a növények mindig friss megjelenéssel bírnak. Szinte bármilyen növényt termeszthetsz tartókban. Ez nagyon kreatív módszer lehet a növényi kert kialakításához. Gyakorlatilag bármilyen tartó megteszi, amelynek jó a vízelvezetése. Minden tartóba egyféle növényt ültess, de akár össze is keverheted őket.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL