FÉSZEK

Íme, a 8 legjobb növény a tisztább levegőért – A feng shui szerint

A feng shui és a növények szorosan összekapcsolódnak. A szobanövények tartása egy nagyon jó módszer arra, hogy segítsd az otthonodban az energia áramlását, emellett még a lakásod levegőjét is frissebbé teheted.

A növények levegőminőségre gyakorolt pozitív hatása tudományosan igazolt. 1989-ben a NASA végzett egy kutatást, melyben azt vizsgálták, valóban képesek-e a szobanövények tisztábbá tenni a levegőt. Ha visszatekintünk a történelemben, láthatjuk, hogy az emberek sokáig a természethez közel éltek, a lakáskultúra csak később kezdett el fejlődni, egyre inkább eltávolítva minket a természetes környezetünktől, messze a növényektől és a friss levegőtől. De szerencsére a szobanövények segíthetnek! Eltávolítják a káros toxinokat a levegőből, és természetes csi-t (azaz éltető energiát) hoznak otthonainkba. Összegyűjtöttünk egy listát a kedvenc növényeinkről, melyek jó szolgálatot tesznek nekünk. Lássuk őket!

Tipp: Ezek a növények többnyire nedves talajt igényelnek, de fontos odafigyelni arra is, hogy ne öntözzük túl őket, ez ugyanis a gyökerek rothadásához vezet.
 

7. Lepkeorchidea

Szintén egy olyan növény, amely éjszaka bocsátja ki az oxigént, emiatt kitűnő választás lehet a hálószobába. A feng shui szerint az orchidea segíthet, hogy becsületes, tisztességes párt találjunk magunknak, így ha éppen egyedülálló vagy, és/vagy nem alszol jól, talán itt az ideje beszerezni egyet! Fontos emlékezni arra, hogy még ha a levelek fonnyadtak is, attól a növény még életben van. A feng shui egyik alapelve, hogy soha ne mondjunk le azonnal a növényekről, amint egy kicsit elsorvadnak, hanem kitartóan gondozzuk őket.

Fényigény: erős, nem közvetlen napfény

Vízigény: kis adagokban öntözd, és mindig hagyj elég időt a nedvesség felszívására
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL