FÉSZEK

Így állíthatod helyre otthonod egyensúlyát - Megkönnyíti az életedet!

Szerző:
Szabó Anna
A Feng Shui öt eleme a víz, a fa, a tűz és a föld. Minden elemnek megvan a saját tulajdonsága, és ha egyensúlyban vannak, akkor egy boldog, egészséges otthon építőkövei lehetnek. Azonban az emberek hajlamosak 2 vagy 3 elemre összpontosítani. Minden elemnek pozitív tulajdonsága van, ám ha túlzásba visszük, akkor felborul az egyensúly és aggodalmat, feszültséget kelt.

Ha belépve a bejárati ajtón, rögtön bezárva és boldogtalanul érzed magad, akkor itt az ideje helyreállítani az egyensúlyt. De honnan tudhatod, hogy otthonod kiegyensúlyozott vagy sem? Könnyű kideríteni. Megérzed.


Például volt egy hölgy, aki csak fehér, szürke és fémes tárgyakkal díszítette a lakását. Ennek olyan üzenete van, hogy az illető túlságosan törtető ember, aki krónikus stressztől szenved és elégedetlen a kapcsolataiban. És láss csodát, a hölgy valóban azóta stresszes, amióta ide költözött, és valójában sohasem tudott pihenni az otthonában.


A szakember azt javasolta neki, hogy a tűz és a víz eleme is kapjon helyet az otthonában. Vett néhány gyertyát, erősebb villanykörtéket és néhány háromszögletű kiegészítőt. A víz elem növelésére pedig egy szoba szökőkutat és egy tengerpartot ábrázoló festményt. Sokkal kellemesebbé vált élete, nyitottabb lett, a munkája se okozott már annyi stresszt.


Tehát, milyen elemek hiányoznak az otthonodból?


Ez nem mindig olyan nyilvánvaló. Például, ha sok a faburkolat, a zöld szín, a juta szőnyeg és a virágos minták, akkor túlsúlyba került a fa elem. Ilyenkor a személy figyelme túlságosan szerteágazó. Ez azt jelenti, hogy sok új projektbe vág bele, de egyiket sem fejezi be. Ebben az esetben több fém és tűz elemre van szükség. Ezt akár magunkon is viselhetjük, rúzs formájában.


Kezdjük el a kiegyensúlyozást!


A fa a nyitottságot és az újkezdeteket képviseli


Költöztess az otthonodba buja növényeket, virágos mintákat, zöld színt és függőleges formákat, így máris jelen lesz a fa elem.


A tűz a szenvedélyt és a lelkesedést jelképezi


A tűz elemet erős világítással, gyertyákkal, háromszög alakú tárgyakkal, bőrrel és szőrmével, állatokat és embereket ábrázoló képekkel, valamint a piros, a narancs és a burgundi színekkel csempészheted be az otthonodba.


A föld növekedést és stabilitást jelent


A föld elemet a négyzet alakú tárgyak, a kerámiák, és a föld színei, mint például a sárga, a krémszín és cserszín képviselik.


A fém a tervezést és a hatékonyságot jelképezi


A fém elem akkor lesz jelen az otthonodban, ha kerek vagy ovális formákkal, fém kiegészítőkkel, kövekkel és fehér, szürke vagy ezüstszínekkel dekorálod azt.


A víz a bölcsességet és az igazságot képviseli


A víz elemet egy szép szökőkúttal, óceánt ábrázoló festményekkel, fekete és fényes tárgyakkal, hullámos, íves formákkal csempészheted be az otthonodba.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL