FÉSZEK

Használd ki otthonod energiáit! - A Yin-Yang és a Feng Shui

A Yin-Yang egy elmélet, miszerint az Univerzumban minden a nagy egész része, de létezik a szöges ellentéte is. A Yin a női, a Yang pedig a férfi energiát jelképezi. Ellentétek, mégis elválaszthatatlanok.

A taoizmusban a Yin-Yang szimbóluma a folyamatos mozgást jelképezi. Két ellentétes energia van ugyan jelen, de a kör összetartja őket. A Yin-t feketeként ábrázolják, benne fehér pöttyel, a Yang-ot pedig ennek fordítottjaként, mivel a két energia nem létezne egymás nélkül.

A Feng Shui gyakorlása során ennek az elméletnek jelentős szerepe van, hiszen nem csak az egyensúly megtartásáról szól, de arról is, hogy ellentétes energiák egymásra építenek. A kör az Univerzumot jelképezi.

A Yin, melyet passzív női energiaként szokás emlegetni, fekete színnel bír. A mély és csendes sötétséget, valamint a lassú mozgást jelképezi. Ezen felül arra az állapotra találó használni, amikor kimerülünk, és újra fel kell töltődnünk, hogy folytathassuk az utunkat.

A Yang ezzel szemben az aktív féri energiát jelképezi. Fehér színe, mely az élénk színekre és a hangos zajokra is utal, valami olyasmi lehet, mint a mindennapi energiánk. Gyors mozgás jellemzi, melyre szükségünk van, ha aktívak és produktívak szeretnénk lenni, vagy ha elfoglaltak vagyunk.

A Feng Shui-ban a Yang színe, vagyis a fehér a fémhez köthető. Jelképezi a tisztaságot, a szabatosságot, és minden olyan tulajdonságot, mely a fémhez köthető. A ház nyugati és északnyugati részébe ajánlott elhelyezni. Ezen kívül az élénk színekre is vonatkozik, hiszen, mint már írtuk is, azokat is a Yang szimbolizálja. Ezek elhelyezésére ugyanaz vonatkozik, mint a fehér dolgokéra.

Ezzel szemben a Yin fekete színe az Univerzum ürességét, az éjszakát és a mély sötétséget jelképezi. A víz elméhez köthető. Erős és védelmező szín. Fontos, hogy ne csak feketét használj egy adott területen, mert ha túl sok van belőle, elnehezítheti a lelket. Azonban kis mennyiségben a jó helyen használva pénzt és jólétet vonzanak majd.

A Yin-Yang és a Feng Shui alkalmazásának célja, hogy egyensúlyt hozzon az életünkbe, és segítsen kihasználni minden lehetőséget, amit az otthonunk kínál nekünk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL