FÉSZEK

Használd ki otthonod energiáit! - A Yin-Yang és a Feng Shui

A Yin-Yang egy elmélet, miszerint az Univerzumban minden a nagy egész része, de létezik a szöges ellentéte is. A Yin a női, a Yang pedig a férfi energiát jelképezi. Ellentétek, mégis elválaszthatatlanok.

A taoizmusban a Yin-Yang szimbóluma a folyamatos mozgást jelképezi. Két ellentétes energia van ugyan jelen, de a kör összetartja őket. A Yin-t feketeként ábrázolják, benne fehér pöttyel, a Yang-ot pedig ennek fordítottjaként, mivel a két energia nem létezne egymás nélkül.

A Feng Shui gyakorlása során ennek az elméletnek jelentős szerepe van, hiszen nem csak az egyensúly megtartásáról szól, de arról is, hogy ellentétes energiák egymásra építenek. A kör az Univerzumot jelképezi.

A Yin, melyet passzív női energiaként szokás emlegetni, fekete színnel bír. A mély és csendes sötétséget, valamint a lassú mozgást jelképezi. Ezen felül arra az állapotra találó használni, amikor kimerülünk, és újra fel kell töltődnünk, hogy folytathassuk az utunkat.

A Yang ezzel szemben az aktív féri energiát jelképezi. Fehér színe, mely az élénk színekre és a hangos zajokra is utal, valami olyasmi lehet, mint a mindennapi energiánk. Gyors mozgás jellemzi, melyre szükségünk van, ha aktívak és produktívak szeretnénk lenni, vagy ha elfoglaltak vagyunk.

A Feng Shui-ban a Yang színe, vagyis a fehér a fémhez köthető. Jelképezi a tisztaságot, a szabatosságot, és minden olyan tulajdonságot, mely a fémhez köthető. A ház nyugati és északnyugati részébe ajánlott elhelyezni. Ezen kívül az élénk színekre is vonatkozik, hiszen, mint már írtuk is, azokat is a Yang szimbolizálja. Ezek elhelyezésére ugyanaz vonatkozik, mint a fehér dolgokéra.

Ezzel szemben a Yin fekete színe az Univerzum ürességét, az éjszakát és a mély sötétséget jelképezi. A víz elméhez köthető. Erős és védelmező szín. Fontos, hogy ne csak feketét használj egy adott területen, mert ha túl sok van belőle, elnehezítheti a lelket. Azonban kis mennyiségben a jó helyen használva pénzt és jólétet vonzanak majd.

A Yin-Yang és a Feng Shui alkalmazásának célja, hogy egyensúlyt hozzon az életünkbe, és segítsen kihasználni minden lehetőséget, amit az otthonunk kínál nekünk.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL