FÉSZEK

Dobjuk fel a lakást falburkoló panelekkel!

Ideje máshogyan gondolni a falburkoló panelekre! Noha a szó hallatán sokunknak a hungarocell és lambériamegoldások jutnak eszünkbe, napjainkban a kereskedelmi kínálatban ezeknél szebb és igényesebb változatokkal találkozunk.

Az ezredforduló előtti lakástrendekben nem jutott sok figyelem a falaknak, a festés és a tapétázás volt a bevett gyakorlat. Mára rengeteget változott a hozzáállásunk a falakhoz; a különböző textúrával rendelkező felületek a modern belsőépítészet fontos eszközeivé váltak. A különböző falburkoló paneleket teljes felületek burkolására, illetve ágyvégek, előszobafalak, tv-falak, pultbevonatok, falvédők és mennyezeti megoldások készítésére is használjuk.


Aki falpanellel dobná fel az otthonát, széles anyagválasztékkal találja szembe magát. Többek között természetes fából, kőből, műanyagból, PVC-ből, HDF- vagy MDF-alapú anyagból készült burkolópanelek kínálata vár minket. Egyes paneleket könnyedén, akár mi magunk is felszerelhetünk, némely típus esetén azonban érdemes szakember segítségét kérni.
 

.

A legtöbb falpanelt egyszerűen telepíthetjük


A falburkoló panelek többsége nem igényli szakember bevonását. Némi affinitás és kézügyesség birtokában csupán szőnyeg- vagy tapétavágó késre, filctollra, mérőszalagra, megfelelő ragasztóra, törlőrongyra és – lehetőség szerint – vízmértékre van szükségünk.


Sok falburkoló panel festett falra, tapétára, gipszkartonra és csempére is felhelyezhető, de mindig kiemelt figyelmet kell fordítanunk a ragasztott felület tisztítására. Amennyiben a vakolt falon salétromos hibák láthatók vagy a tapéta leválni látszik, elsőként a felület felújításáról kell gondoskodnunk. Csempére történő ragasztás esetén a felületet meg kell tisztítani a portól, illetve a zsíros lerakódásoktól. A ragasztás csakis a teljes száradás után lehetséges!


Bármelyik helyiségben alkalmazhatjuk őket


Ahogyan említettük, a falburkoló anyagok széles anyagválasztékkal rendelkeznek, így könnyedén megtalálhatjuk az adott helyiség berendezési tárgyaihoz és stílusához leginkább illő burkolatot. Napjainkban igen népszerűek azok a változatok, amelyek a természetes anyagok élethű utánzatai. Kimondottan keresettek a PVC-ből készített burkolatok is. Ez az anyag tökéletesen vízálló, így akár fürdőszobákban is alkalmazható.


Noha a legtöbb szakember továbbra is a hagyományos járólap- és csempeburkolatokat javasolja a fürdőszobák esetén, a PVC-ből készült falburkoló panelek kiváló lehetőséget kínálnak, ha bontás nélkül szeretnénk szebbé varázsolni a helyiséget.


A PVC-panelek minden helyiség esetén megfelelő választást jelenthetnek, a konyhákban is alkalmazhatók, ugyanakkor tudni kell, hogy gázrózsák mögötti burkolatként csak abban az esetben használhatók, ha a gáztűzhely rendelkezik nyitható üvegfedéllel vagy a falpanel előtt hőálló védőpanelt helyezünk el.


Egyes típusok hő- és hangszigetelő tulajdonsággal is rendelkeznek, így hozzájárulnak a lakásunk komfortjának növeléséhez. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában falburkoló panelek széles választéka érhető el.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL