FÉSZEK

A legtrendibb otthonok 2021-ben

Időnként mindenki vágyik egy kis újdonságra, frissességre, legyen szó ruhatárról, frizuráról, vagy éppen az otthonunkról. Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni, néha elég néhány apró kiegészítő beszerzése, valaminek az átfestése, vagy csak simán átrendezni a szobát. Persze sokan a nagyobb projektektől sem riadnak vissza. Mindez nem hangzik teljesíthetetlenül nagy falatnak, de mi van akkor, ha nőként kell levezényelni egy férfiasnak tűnő feladatot?

.

DIY csajok!

Nincsen ok elkeseredni, hiszen számtalan dolgot megcsinálhatsz Te magad is, némi leleményességgel! Rengeteg feladat a kreativitáson múlik, hiszen ma már oly nagyszerű hobbiboltok és barkácsboltok léteznek, amelyek a különösebb tapasztalatok nélküli közönséget is helyzetbe hozzák. Ráadásul az internet tele van inspirációval, jobbnál-jobb ötletgyűjteményekkel, amelyekből pillanatok alatt ki lehet indulni.


A nők kifejezetten ügyesen tudnak felújítani dolgokat. A festés roppant testhezálló feladat szokott lenni, már persze ha tudjuk, milyen árnyalat, stílus lesz a nyerő, bár fontos megjegyezni, hogy felújítani nem csak festéssel lehet. Éppen ezért, ha a lakás felfrissítéséről van szó, előbb érdemes a legújabb trendeket megismerni. Ha már egyszer változtatunk, akkor legyen lélegzetelállítóan divatos az eredmény!


Mitől lesz trendi egy otthon?


Valószínűleg nem árulunk el titkot azzal, hogy a trendiség a naprakész jelző szinonimája. Egy lakás akkor lesz trendi, ha a legfrissebb irányzatok szerint sikerül berendezni. A valóságban ez persze sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint elméletben. Jogosan merül fel tehát a kérdés, melyek azok az apróságok, vagy éppen nagyobb dolgok, amelyek meghatározzák egy lakás trendiségét.


Egyértelműen meghatározó jelentősége lesz a színeknek, árnyalatoknak, amelyek uralják a teret, vagy éppen csak finoman, decensen, csupán jelzésértékűen jelen vannak.


A színeken és azok arányán túl az anyagok is kiemelt jelentőséggel bírnak. Van, amikor a modernebb, könnyedebb textúrák a divatosabbak, máskor az elegánsabb, nehezebb műfajú anyagok. Például időnként a fém kiegészítők viszik a prímet, máskor a műanyag számít divatosnak, vagy éppen a bársony, esetleg üveg.


Nem lehet nem észrevenni a formákat egy lakáson belül, pontosabban azok dominanciáját. Hatalmas különbséget jelent, ha a geometriai, mértani testek dominálják a teret, vagy a kerekebb, kevésbé szemet szúró, sokkal inkább beolvadó testek vannak túlsúlyban.


Végül mindenképpen meg kell említeni a stílust, mint a trendiség mérésére alkalmas jellemzőt. A lakás berendezésének stílusa rögtön elárulja, mennyire trendi a hely. A minimalizmus, a country, az art deco, vagy a klasszikus hangulat sokat mond a lakók trendekhez való viszonyáról.

2021 legfrissebb trendjei


Idén egyértelműen a mélyebb, komolyabb színek kapnak szerepet, ha divatról van szó. Aki biztosra akar menni trendiség tekintetében, mindenképpen használjon mohazöldet, vagy mélykék árnyalatokat. Ugyanakkor, hogy ne legyen minden túl komor, a bézs és a finom rózsaszín ellensúlyozhatja a hangulatot. Ez igaz lehet falakra, textilre, bútorokra.


A műanyagot sokkal inkább a természetes anyagok helyettesítik idén, például a fonott bútorok vagy kiegészítők. A minimalizmus fénykora is leáldozóban van, pontosabban a fehér uralmát átveszik a melegebb árnyalatok, ezáltal lassacskán egy új stílus felé történik nyitás. A feltűnő, geometrikus minták helyét a természetre emlékeztető, levél- vagy virágmintás dolgok veszik át.


Ami a formákat illeti, a kerekebb, gömbölyűbb tárgyak indulnak hódító útra nagy lendülettel. Persze nem kell mindjárt lecserélni mindent, apró kiegészítőkkel is lehet „kerekíteni” a lakás hangulatát. A lényeg tehát idén, hogy az otthonos, melegebb hangulatot árasztó atmoszféra elérése a cél.


Miként dobd fel a lakást?


Ha kedved támadt egy kis felújításhoz, érdemes azonosítani pár konkrétumot, esetleg készíteni egy listát, amely mentén trendibbé varázsolnád a lakást. Nagyszerű lakberendező appok és egyéb online eszközök találhatóak a világhálón, amelyek nagyban megkönnyítik a vizualizációt, a tervezés fázisát.


Nem újdonság, de annál fontosabb, hogy a gipszkarton kiváló módja lehet az új terek, dizájnok megvalósításának. Meglehet, ezt nehéz egyedül, főként nőként kivitelezni, viszont aránylag kis költséggel és rombolással egészen új hangulatot és újszerű tereket lehet kialakítani.


Ami a színeket illeti, már néhány apró kiegészítő okos elhelyezésével is új benyomást alakíthatunk ki. Lehet az egy ágytakaró, egy lámpa, néhány díszpárna, esetleg egy-egy kisebb bútor átfestése.


Összefoglalva a lakáskultúra legfrissebb, 2021-es trendjeit, érdemes tudatosítani, hogy nem szabad megijedni a felújítás gondolatától. Nem kell az egész lakás tartalmát lecserélni ahhoz, hogy trendibbé, divatosabbá varázsoljuk a hangulatot. Néhány apró trükk, ötletesen kivitelezett elképzelés frissebbé, otthonosabbá teheti a legfontosabb teret, az otthont. Az olyan univerzális anyagok használata, mint amilyen mondjuk a gipszkarton, vagy az apróbb kiegészítők lecserélése költséghatékony módon dobhatja fel az életterünket.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL