FÉSZEK

A fürdőszoba legjobb Feng-shui színei, és elemei – Hozd létre a harmóniát!

A fürdőszobáknak nincs túl jó hírnevük a Feng-Shuiban. Ez azért van, mert itt víz, pára, és mindenféle lefolyók vannak, melyek a pénzügyekhez, és az érzelmekhez kapcsolódnak. Már biztosan hallottad a kifejezést, hogy „lehúzza a pénzt a WC-n”, ami megmagyarázza fürdőszoba és a pénzügyek kapcsolatát. Ha odafigyelsz a fürdődben lévő energiákra, akkor ez nem okoz problémát, bár, a Feng-shui miatt ez kissé bonyolultabb lesz.

A fürdőszobahelye a Bagua térképen


Ha kapcsolatban állsz a Feng-shuival, akkor tudod, hogy hol helyezkedik el a fürdőszoba a bagua térképen. A bagua valójában az otthonod Feng-shui térképe. A térkép minden egyes területe az élet más-más aspektusát képviseli, beleértve a családot, a karriert, az egészséget, a gazdagságot és az utazást.


Lehet, hogy a fürdőszobád a szerelem vagy a pénz területén van. Sok helyen a hálószobából nyílik a fürdő, ezért mindig szemmel kell tartani a fürdőszoba energiáit, hogy otthonod teljes energiája friss, stabil és harmonikus maradjon. A legfontosabb mindig az, hogy ebben a helyiségben csak tiszta energiák legyenek. A tiszta fürdőszoba, a Spa-szerű hangulat elősegíti a tiszta gondolatokat is.


Zárj be mindent a fürdőszobában


A Feng-Shui megfelelő alkalmazásához a fürdőszobában néhány dolgot mindig zárva kell tartani. Egy klasszikus tipp, hogy mindig legyen csukva a fürdő ajtaja, még akkor is, ha senki nem használja éppen a helyiséget. És mindig hajtsd le a WC ülőke tetejét, zárd el a csapokat, ha nincsenek használva.


Amikor a víz találkozik a fémmel


Lehet, hogy egyensúlyba kell hoznod a fürdőszoba elemeit is. Itt ugyanis túlsúlyban van a vízenergia, mely gyengíti a fém elemeket. Muszáj erősíteni tehát a fém energiáit és gyengíteni a víz energiákat, csak így tud kialakulni az egyensúly. A föld energiái nagy segítséget jelenthetnek, hiszen a föld erősíti a fémet, gyengíti viszont a vizet, ráadásul egyben a legerősebb elem az 5 Fengshui elem közül. Az egyensúly miatt használj föld és metál színeket a fürdőszobádban.


• Használj világossárga és homokszíneket a föld elem képviseletében, fehér és szürke színeket pedig a fémhez.
• Korlátozd a vízszíneket, amelyek a kék és a fekete árnyalatai.
• Korlátozza a tükrök erőteljes jelenlétét, mivel ezek vízenergiát hordoznak.
• A fehér szín a tisztaságot szimbolizálja, ezért mindenképp legyen jelen.
• Használj zöld árnyalatokat is (akár növényeket), melyek a növekedést és az új kezdetet szimbolizálják.


Amikor a víz találkozik a tűzzel


Ha a fürdőszobád a bagua térkép déli vagy délkeleti részén helyezkedik el, akkor szimbolikusan a tűz elem energiái megduplázzák a víz elem energiáit. Ennek következtében a pénzügyekben, vagy a hírnévben lehet visszaesés. Gyors megoldás lehet, ha 9 piros gyertyát helyezel el a fürdőszobában. A kilenc a sikert szimbolizálja, a piros pedig még több tüzet hoz a víz mellé. Vagy rakj be egy bambuszt, mely fa elem, így növelheted a gazdagságot és a bőséget. Koncentrálj arra, hogy harmonikusan kombináld a szükséges Feng-shui elemeket a fürdőszobában is. A jó elemekkel biztos, hogy meg tudod oldani a fürdőszoba helyéből adódó kihívásokat.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL