EZOTÉRIA

Energetikai behangolás Reikivel

A Reiki egy ősi tibeti gyógymód, mely az univerzális életerőre épül. Egy olyan kézrátételes módszer, mellyel magunkon és másokon is segíthetünk.

 

A Reiki behangolás egy ősi tibeti jelrendszeren keresztül történik, mely által képessé válik a Reiki beavatott a Reiki energia kifogyhatatlan készletéhez való hozzájutáshoz. A Reiki energiát közvetítő személy ezt követően egy csatornaként működik, akin keresztül az energia a kezelt személy testébe áramlik. Kezeléskor mindig pontosan oda áramlik az éltető energia, ahol az illetőnek a legnagyobb szüksége van rá. Az univerzális életenergia mindig a befogadó számára szükséges mértékben áramlik, és ő is csak annyit fogad be, amennyire szüksége van.

Bárki lehet gyógyító

A Reiki az az Egyetemes életerőt adó energia, amellyel már születésünkkor rendelkezünk. Energiát bárki adhat kézrátétellel egy másik személynek, de ilyenkor az adott személy (bio)energiáját adja át neki, tehát az energia tőle megy el, és nem rajta keresztül hívódik le. Az univerzális energiákhoz való hozzáférést meg lehet tanulni, erre hivatott a Reiki behangolás. A Reiki beavatási szertartás keretén belül a Reiki mester egy ősi tibeti módszer segítségével energiát ad át a befogadásra képes állapotban lévő tanítványnak. Ez az energia olyan módon működik, hogy a mester a tanítvány feje tetején létrehoz egy nyitott csatornát a beáramló kozmikus energia számára, amelyet a tanítvány azt követően Reiki kezelésre használhat.

Jézus is Reiki mester volt?

A Reiki egy olyan ősi beavatáson alapuló transzcendens gyógymód, amely csak a XX. században vált elérhetővé az átlagemberek számára. Olyan tudás, amelynek megszerzésért valaha vagyont, karriert, családot hátrahagyva kolostorba vonultak az emberek. Egyetemes küldetése az emberiség szellemi szintjének emelése, fejlődésének elősegítése. A Reiki energiája, -ahogy már szó esett róla-, nem azonos a természetgyógyászok által használt bioenergiával. A bennünket körülvevő energiaóceánban a bioenergia – a fizikai test éltető ereje – a legalacsonyabb, míg a Reiki az Univerzum legmagasabb rendű (isteni) megnyilvánulásai közül való, amelynek közvetítésére különleges behangolások után válik képessé a jelölt, a személyes energiaáramának megnyitását követően. Valószínűleg Jézus is ehhez hasonló technikával gyógyított kétezer évvel ezelőtt.

A személyes energiaáramunk megnyitása

A Reiki behangolás a személyes energiaáramlásunk megnyitását és finom ráhangolását jelenti a kozmikus energiára. Ezzel egy tudatalatti értelmi, érzelmi, fizikai és szellemi tisztulás indul meg. Nyitottság alakul ki bennünk a saját magasabbrendű énünk felé. Fokozódik a természetes tehetségünk, és kreativitásunk az élet minden területén fokozottan nyilvánul meg. A növekedés és a változás erőfeszítés nélküli folyamattá válik, ahogy a tudatalatti korlátok, blokkok kezdenek felszabadulni. A Reiki behangolások által a Reiki beavatottak képessé válnak a Reiki energia kifogyhatatlan készletéhez való hozzájutáshoz. A mester minden tanítványt egyesével hangol be, miközben az Usui féle szimbólumokat, mantrákat és hangrezgéseket használja.

A fokozatok

A Reikinek több fokozata van. A „Reiki 1” fokozatával önmagunkat és másokat kezelhetjük, a „Reiki 2” fokozattal távkezelést végezhetünk, a „Reiki 3” fokozat a Reiki mesterré való avatás, a „Reiki 4” fokozat pedig a Reiki mestertanári beavatás.

A Reiki 1 fokozatát a tradicionális Reiki iskolákban általában egy hétvége alatt lehet elsajátítani, ahol a Reiki történetével ismerkedhet meg a tanítvány. Ennek során a tanítvány univerzális életenergiát kap, illetve a már meg lévő életenergia-készlete reaktiválódik. A behangolás során a Reiki tanítvány rezgése a Reiki magasabb rezgésének szintjére emelkedik, hogy testén több energia áramolhasson át. A „Reiki 1” fokozatához négy behangolás tartozik, ilyenkor a felső négy csakra, azaz a szív csakra (4.), a torok csakra (5.), a harmadik szem csakra (6.) és a korona csakra (7.) kerül behangolásra.

Az első behangolás

Az első fokozatú behangolás elsősorban a fizikai testet nyitja meg, hogy a tanítvány több univerzális életenergiát fogadhasson be, és bocsáthasson át magán. Az első beavatás behangolja a szívet, csecsemőmirigyet, ezen kívül hat a szív csakrára éteri szinten. A kéz beavatása is ide tartozik. A második beavatás a pajzsmirigyre hat és segít éteri szinten megnyitni a torok csakrát, amely a kommunikáció központja. A harmadik beavatás hat a harmadik szemre, mely a hipofízis megfelelője illetve a magasabb tudatállapot és az intuíció központja. Hat a hipotalamuszra, mely a testre jellemző közérzetet és hőmérsékletet szabályozza. A negyedik beavatás még jobban megnyitja a szív csakrát, mely összekapcsol minket a spirituális tudatunkkal és hat ennek anyagi megfelelőjére, a tobozmirigyre. Ez a beavatás lepecsételi a csatornát, hogy fenntartható legyen a csatorna a megnövekedett energiaátvezető képességre, és képessé váljon a Reiki energia továbbítására az illető élete hátralevő részében is. Ezért fontos, hogy mind a négy beavatást, finom hangolást a mester elvégezze, mert csak így válik a beavatott Reiki csatornává, a Reiki energia közvetítőjévé. Így lesz képes ezt egész életében nyitva tartani, és ha szüksége van rá rendelkezésre áll.

Egy új érzés

A Reiki behangolás mindenkiben kellemes, felszabadító érzéseket vált ki. De először is lássuk, mi történik pontosan a behangolás során. A Reiki behangoláskor általában ülő helyzetben van a tanítvány, becsukja szemét a behangolás teljes ideje alatt. A tanítványokra sokféleképpen hatnak a behangolások, a béke és öröm érzésétől egészen a színképek látásáig terjedhetnek. Vannak, akik megkönnyebbülést, felszabadulást éreznek, jobb lesz a közérzetük, és kiegyensúlyozottabbnak érzik magukat. A Reiki tanfolyamokon a tanítványok elsajátítják az önkezelés alapvető pozícióit is, melyekkel önmagukat kezelhetik, gyógyíthatják, amikor csak szükségük van rá. A behangolás után mindenki kipróbálhatja magán, hogyan áramlik a Reiki energia. Ilyenkor lehet érzékelni a beavatás előtti állapottól való eltérést. A Reiki energia hatására felmelegszenek kezeink, esetleg bizsergést, lüktetést lehet érezni. Ezt követően megtanulják a tanítványok, hogyan lehet a Reiki energiával másokat kezelni, illetve ilyenkor kerül a csoport Reiki kezelés is kipróbálásra, mely mind a kezelt, mind a kezelők számára hatalmas élményt jelent.

21 napos tisztulási folyamat

A behangolás megnöveli a test rezgésszámát és elindít egy 21 napos tisztulási folyamatot, ami annak az eredménye, hogy a beavatott személy energiái gyorsabban kezdenek működni. Így megszűnnek az ener¬giablokkok, és a szervezet kidobja magából a méreganyagokat, „leveti" magáról a negatív működési mintákat és káros beidegződéseket.
Az energia körülbelül három nap alatt áramlik végig a hét csakrán, és bár a szív csakra és a korona csakra között nyílik meg a Reiki csatorna, ugyanolyan fontosak a test alsó részén található csakrák is, és ezek rezgésszáma is a felsőkéihez igazodik. A 21 nap alatt ki-ki egyéni tisztulást élhet meg, van akinek az álmain keresztül jönnek üzenetek, van aki fizikai illetve érzelmi változásokon megy át, régi szokásokat hagyhatunk magunk mögött. Ezek nem mindig kellemesek, mivel a Reiki energia felhozza a kellemetlen energiákat, de ha elfogadjuk a változást, akkor hamar túl lehetünk rajta. Ha az első tisztulási folyamat végeztével továbbra is kezeled magad, akkor a növekedési folyamatot is elősegíted, és energiáid tovább finomodnak. És amint egyre több nemkívánatos érzéstől és gondolattól megszabadulsz, elkezded majd érezni, hogy a hála érzete természetes módon áramlik be életedbe, mely aztán még nagyobb bőséget hoz létre annak minden területén.

Fontos!
Behangolást csak olyan Reiki mester-tanár végezhet, aki elsajátította az Usui módszert.

 

 


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL