EZOTÉRIA

Byron Katie Munka-módszere: A Négy Kérdés és Megfordítások

Szerző:
Szabó Anna
„Rájöttem, hogy amikor elhittem a gondolataimat, szenvedtem, és amikor nem hittem el őket, nem szenvedtem többé. És ez minden emberre ugyanúgy igaz! A szabadság ennyire egyszerű! Rájöttem, hogy a szenvedés szabadon választható. Boldogságra találtam magamban, ami azóta sem tűnt el, egyetlen pillanatra sem!”(Byron Katie)

Soha senki nem tanította meg nekünk, hogy a gondolatok nem az igazságot, a valóságot mondják, és nem tudták megmutatni nekünk, hogyan is kérdőjelezhetjük meg őket. A Munka GYAKORLATI módszer, mellyel beazonosíthatjuk és MEGKÉRDŐJELEZHETJÜK az összes szenvedést és (ön)erőszakot okozó gondolatunkat. Bárki képes elvégezni, akinek nyitott az elméje. Fedezd fel, milyen felszabadító, ha megkérdőjelezed mindazt, amit biztosnak, ténynek, valóságosnak, igaznak hiszel. Byron Katie Munka-módszere rugalmasít, kinyit, örömöt, szeretet hoz az életedbe. Egyszerű, radikális és hatásos, és olyan szabad, örömteli élethez vezet el minket, melyről sokunk még csak álmodni sem mer.


Byron Katie

 

Byron Katie kérdéseivel és megfordításaival a szenvedést, érzelmi fájdalmat és erőszakot szülő gondolatokkal való azonosulás szűnik meg, az elme nem tudja többé elhinni őket, ezért a belőlük fakadó érzelmi és viselkedési, automatikus cselekvési következmények is elmaradnak. Megszűnik az (ön)erőszak. Ha szeretnél egy (ön)szeretetteljes világban élni, kérdőjelezd meg azt, amit hiszel.

A Munka 2 részből áll. Az első a stresszes gondolataid, ítéleteid papírra vetése. A második pedig a gondolatok megvizsgálása egyenként, a négy kérdés és a megfordítások alkalmazásával, illetve a megfordítások letesztelése pontos, valódi, saját életedből vett példákkal. A Munka egy természetes, meditatív önvizsgálati folyamat, olyan kulcs önmagadhoz, mely megnyitja és kiengedi azokat a belső válaszaidat, melyek felszabadítanak eddigi szenvedésedből.


Oravecz Andrea

 

„Jó négy éve, egyik napról a másikra költözött be az életembe Byron Katie Munka-módszere. Egy csapásra beleszerettem, megéreztem elképesztő erejét, megláttam a benne rejlő lehetőségeket arra, hogy a szenvedést tényleg abba lehet hagyni. Mintha nekem találták volna ki, annyira „ráállt” az agyam. Az évek során aztán több száz emberrel végeztem el ezernyi órányi önvizsgálatot, újra és újra megtapasztalva a Munka erejét, ha nyitott elmére talál. Újra és újra meglátva, hogy a szenvedésünk tényleg egyik pillanatról a másikra válik köddé, ha valóban kíváncsian, őszintén, elvárások, elképzelések nélkül engedjük be magunkat ebbe a mélyen megindító, sokszor felkavaró folyamatba. Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy ennyi emberrel lehettem ott, amikor megengedődik számukra, hogy évtizedes szenvedés-történeteken lássanak át.” (Oravecz Andrea, a módszer trénere, facilitátora)

Mire használhatók az önvizsgálatok?

  • Önbecsülés, önértékelés, önszeretet gyakorlati megélése
  • Megbocsátás, elengedés, gyász- és veszteség-feldolgozás
  • Emberi kapcsolatok rendbetétele (párkapcsolat, szülő, gyerek, munka, baráti kapcsolatok stb.)
  • Érzelmi intelligencia fejlesztése, elfojtott érzelmek feldolgozása, érzelmek mély megélése
  • Kényszeres működések, függőségek feldolgozása
  • Félelmek, pánik, szorongás, aggodalmak, depresszió enyhülése
  • Testi és lelki betegségek, fájdalmak, állapotok enyhülése
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL