DIVAT

Fürdőruhák sportolóknak 2022-ben

A szakemberek szerint az úszás a legegészségesebb sport. Nem terheli az izületeket és minden testrészünket megmozgatja. Igen ám, de nem az úszás az egyetlen sport, amit a vízben élvezhetünk. Lehet még wakeboardozni, vízisíelni, műugrani és vízilabdázni is. Ezen sportok mindegyikéhez ruhát kell választanunk és a választás nem mindig egyszerű feladat. Tekintsük át tehát a vízisportokat és hogy milyen fürdőruhát érdemes választani hozzájuk.

A koronavírus pandémia lecsengésével a konditermek és az uszodák kezdenek újra benépesedni. Nem véletlen ez, hiszen az úszás köztudottan kiváló módja a stressz oldásának valamint mivel az egyik legkevésbé megterhelő sportok között tartják számon sokan választják ezt a sportfajtát. A nyár közeledtével viszont nem csak a beltéri uszodák, hanem a kültériek is egyre népszerűbbek.

 

Legyünk őszinték, a bikini vagy a férfi fürdőnadrágok megválasztása elég stresszes feladat. Wakeboardhoz más fürdőruha kell, mint műugráshoz. A vízisielők pedig megint más jellegű ruhákat hordanak. Egy általános szabályként elmondható az, hogy olyan bikinit és általában fürdőruhát érdemes hordani, ami kényelmes. Ez banalitásként hangzohat, azonban az edzőteremben körbepillantván megdöbbenve szoktam tapasztalni, hogy nem mindenkinek sikerül teljesítenie ezt a feladatot. Sokan inkább úgy választanak például női fürdőruhát, hogy az valamilyen testrészüket kihangsúlyozza. Ez általában jó lehet ha nem tervezünk sportolni az adott fürdőruhában. Ilyenek lehetnek a monokinik és a tankinik.

 

 

Fürdőruha úszáshoz


Ha viszont úszni szeretnénk, akkor viszont félre kell tennünk hiúságunkat. Én például az olyan fürdőnadrágot szeretem, ami tökéletesen hozzátapad a testemhez. Az ilyen darabok áramvonalasak és nem akadályoznak meg a mozgásban. Szerintem a sportolás során ez a legfontosabb szempont. A vízbe érdemes továbbá egyszerű színeket választani. Főleg igaz ez ha a helyi beltéri uszodában tervezünk úszni. Fogadjuk el, hogy nem divatbemutatóra megyünk. Fő a kényelem!
 

 

Fürdőruha wakeboardozóknak

Ha wakeboardozni tervezel, akkor kicsit speciálisabb felszerelésre lesz szükséged. Ez azt jelenti, hogy az egyszerű sportboltokban található fürdőruhák nem biztos hogy jók lesznek. Érdemes tehát felkeresni egy erre a sportra szakosodott boltot és ott érdeklődni a wakeboardhoz szükséges felszerelésekről. Vannak akik lazább ruhában szeretnek wakeboardozni és vannak akik kicsit komolyabban veszik a dolgot. Ez nagyon erősen függ a környezettől és a hőmérséklettől is. Ha nem szeretsz fázni, akkor a vízhatlan egyrészes lesz a legjobb választás számodra. Igaz ugyan, hogy egy egyszerű fürdőruha néhány ezer forintért cserébe elvihető a boltból, ám az Antarktiszon is jól használható hőszigetelő modellekért nyilván többet kell fizetni. Ha fázós típus vagy, akkor viszont nem nagyon van más választásod. Ez rám például teljesen igaz és mindig szeretek jobb minőségű, extra funkciókkal kecsegtető darabokat választani. A wakeboard pedig extrém sport. Ez extrém darabokat igényel.
 

 

Fürdőruha műugráshoz

A műugrás egy teljesen más jellegű sport. Ha megfigyeljük a műugrókat láthatjuk, hogy a hangsúly az egyszerűségen és a kényelmen van. A műugrók fürdőruhái pontosan illeszkednek a testrészek kapcsolódási pontjain. Nem látunk rojtos, csüngő vagy kilógó részeket. Ez különösen fontos, hiszen egy több méter magasból való kiugrás során roppantul zavaró lennének a nem odaillő elemek.

 

 


Fürdőruha vízilabdához


Végezetül nézzük meg a vízilabdázók fürdőruháit. Mivel a vízilabda is egy olyan sport, amely akadályozatlan mozgás igényel a víziladbázók öltözete nagyon hasonlít a műugrókéra. Jó tapadású fürdőnadrág, mindenféle kilógó rész nélkül általában kék színben, csiricsáré minták nélkül. Ilyen gatyában láthatjuk a legtöbb vízilabdázót. A medence szélén a köpeny és a műanyag papucs kötelező darab. Nem szabad tovább elfelejteni a sapkát sem. Ez egy meglehetősen speciális darab, ami legfőképp a fület védi. Erre azért van szükség, mert a vízilabdázók nem kímélik egymást a medencében és a kapuhoz való közelítés során nem ritka, hogy elcsattan egy füles. Ez általában nem szándékos, de a durvább fizikai bántalmazásért természetesen büntetés jár. Az ilyen esetekben jön nagyon jól a vízilabdázók speciális fülvédős sapkája.


A jelen bejegyzésben áttekintettünk tehát néhány jellegzetes vízi sportot és láthattunk, hogy fürdőruhákból is nagyon sok féle létezik. Bikini? Monokini? Férfi fürdőruha? A választás nem könnyű. Remélem ebben a bejegyzésben sikerült megosztanom néhány fontos infót.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL