Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
ÁLLATI CUKISÁGOK

Tudtad, hogy a macskád dorombolásának gyógyító hatásai vannak?

Szerző:
Szabó Anna
Mind tudjuk, hogy az ókori egyiptomiak istenként tisztelték a macskáikat. Nem meglepő, hogy közismerten nagyra becsült, ünnepelt és szent állatok voltak. A kultúra, a művészet, de még a mindennapi élet is megörökítette őket ebben a szerepben.

Sokan elgondolkoznak ennek a hatalmas tiszteletnek a miértjén. Egyesek különleges erőket tulajdonítanak négylábú barátainknak, azonban még nem sikerült tisztázniuk, miért hiszik ezt. Lehetséges, hogy az ókori emberek tudtak valamit, amit a modern tudomány tisztázhat és megmagyarázhat? A továbbiakban látni fogjuk, hogy erre bizony van esély.


Honnan lehet tudni, hogy a macskák gyógyító tulajdonsággal bírnak?


Újonnan készült kutatások és tanulmányok szerint a macskák dorombolása terápiás tulajdonsággal bír, ami nem csak regenerálja a testet, de meg is erősíti és ellenállóbbá is teszi azt. A dorombolás jó hatással van a macskák belső szerveinek és csontjainak gyógyulására is.


Ebből következik, hogy az elv, ami szerint a macskák csak akkor dorombolnak, amikor jól érzik magukat, téves. A megfigyelések szerint akkor is dorombolnak, amikor kényelmetlen helyzetbe kerülnek, például ha sebesültek, ha szülnek, illetve ha megrémültek. Ez azt jelenti, hogy a macskák dorombolása egyfajta túlélési mechanizmusnak is tekinthető. Az ókorban mindenki imádta és csodálta a macskákat, hiszen szinte sebezhetetlenek voltak, illetve ritkán betegedtek meg. Talán ebből alakult ki a mítosz, hogy kilenc életük van.


Ennek milyen hatása volt a kultúratörténetre?


A múltban számos társadalom alkalmazta a vibrációs gyógyítást, sőt, léteznek elméletek arra, hogy az ókori egyiptomiak ezt a macskákat megfigyelve fejlesztették ki. Ebben az időben ugyanis Egyiptomban a macskákat Básztet istennő manifesztációjának tartották. A papnők a szisztra nevű hangszert használták rituális célokra, ami ultrahangokat hozott létre. Ez az ultrahang egy hatékony gyógyítási mód, manapság klinikákon és kórházakban használják. Bizonyos rezgésszinten még az életveszélyes cisztás fibrózissal illetve a rákkal is felveszi a harcot.


Hogyan használhatjuk ki ezt a tudást?


Ez a holisztikus gyógymód segít fokozni és a jó irányban átalakítani a szervezet vitalitását. Nem számít, hogy biológiailag vagy technikailag manifesztálódik, több tanulmány a modern gyógyítással összeegyeztethetőnek tartja a zeneterápiát, illetve a jövő nagy reménységét látja benne. Ezek a kezelések segítenek csökkenteni a fájdalmakat, illetve feltöltik a test energiaraktárait.

 

állat macska kisállat dorombolás
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL