Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
ÁLLATI CUKISÁGOK

Tudod, miért bámul rád a macskád? - A válasz egyszerű, bár nem is sejted!

Szerző:
Szabó Anna
Minden macskatulajdonos tudja, hogy a cicák nagyon furcsa és titokzatos lények. Biztosan veled is megesett már, hogy pihentél a kanapén, és érezted, hogy valaki néz. És amikor lepillantottál a földre, hirtelen két szemet vettél észre, melyek téged céloznak - szándékosan. Tudod, miért van ez?

Szakértők szerint nem kell azonnal arra gondolni, hogy a cicus tervez ellenünk valamit, ha rajta kapjuk, hogy mereven bámul bennünket. A legnagyobb bűnös valószínűleg a hasa, amely azt üzeni neki, hogy itt az ideje táplálkozni. Erre aztán megpróbál minket (nem annyira) óvatosan emlékeztetni a kitartó nézésével. De mi van abban az esetben, amikor étel is, víz is van a tányérkájában, mégis mereven bámul a macska?

Nyilvánvaló, hogy a macska veleszületett kíváncsisága újabb fő tényező lehet ebben a témában, különösen, ha szoros kapcsolat van a gazdi és az állatka között. Ilyenkor az állat egyszerűen megosztja gazdájával azt is, hogyan érzi magát. Lehet, hogy a gazdi „segítségével” dönti el, hogyan reagáljon valamire, és megosztja vele a saját érzéseit is. Ugyanis a belőlünk áradó energia erősítheti a közöttünk lévőköteléket. Alapvetően tehát az, hogy a cicus bámul minket, egy kedves gesztus lehet!

Hasonló ez ahhoz, mint amikor a macskák szeretnek ráfeküdni a gazdi mellére, vagy lézengeni a számítógép billentyűzete körül, miközben az dolgozik. Csak azt akarják tudni, mit csinálunk éppen, és szeretné felhívni a figyelmünket rá, hogy ő is a világon van.

Tipp: Próbálj a macska szemébe nézni, és lassan pislogni, ha észreveszed, hogy téged bámul. A szakértők szerint ez az egyik legjobb módja annak, hogy kifejezzük szeretetünket, és ugyanazt az imádnivaló üzenetet kapjuk tőlük vissza.
 

kisállat állat házikedvenc háziállat kutya macska
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL