ÁLLATI CUKISÁGOK

Szőrtenger a lakásodban? Így mérsékeld kutyusod vedlését!

Szerző:
Szabó Anna
Abból, hogy mi emberek a kutyákat társállatokká változtattuk mérhetetlen sok előnyünk származik. Az önzetlen szeretet, a hűség, a kötődés vitathatatlanul négylábú családtagokká teszi őket.

Abból, hogy mi emberek a kutyákat társállatokká változtattuk mérhetetlen sok előnyünk származik. Az önzetlen szeretet, a hűség, a kötődés vitathatatlanul négylábú családtagokká teszi őket.

Ezek mellett a pozitív dolgok mellett az a „néhány” negatívum már elhanyagolható, nemde? Mire is gondolunk?

Az esetleges kráterek a kertben, a megrágcsált asztallábak, az átrendezett szőnyegek… És ami talán a legbosszantóbb: az a rengeteg szőr mindenhol.

Ha világos ruhát vennél fel, biztosan sötétebb szőrszálak éktelenkednek rajta, ha pedig sötét árnyalatú ruhát húznál, biztos, hogy világos szőrrel van borítva.

Függetlenül attól, hogy a kertben, vagy a lakásban él-e a kiskedvenc, a tavaszi és őszi időszakokban a legintenzívebb a vedlés a kutyáknál. A lakásban tartott kutyusok esetében ez sok plusz munkát, időt és energiát jelent a gazdiknak. Ki szeretne naponta többször porszívózni csak azért, mert perceken belül újra beteríti a lakást a kutyaszőr?

Ha ez a probléma a te esetedben is felmerült már, akkor segítünk neked pár tippel, hogy megelőzhesd a szőrtengert a lakásodban.

Alapvetően a vedlés egy természetes folyamat a kutyáknál, amely során az állat szervezete reagál a változó időjárási körülményekre. Tavasszal, ahogy melegszik az idő leveti a dús, téli bundát, míg ősszel épp az ellenkezője történik. Hosszabb és sűrűbb szőrzettel készül fel a hidegre.

Azonban a vedlés mértékét befolyásolhatod néhány apró trükkel. Így elviselhetőbbé és kezelhetőbbé válik a folyamat. Ráadásul még időt is spórolsz magadnak, amit máskülönben a folyamatos takarítással töltenél.

Tippek és trükkök vedlés ellen

Ha már beindult a folyamat, akkor az a rengeteg szőr úgyis ki fog hullani. Hajrá, segíts benne! Kapj elő egy, a kutyusod szőrzetéhez ideális fogazatú fésűt vagy kefét és jó alaposan menj át vele az állat testén. Ezt ismételd meg hetente legalább egyszer. Természetesen fajtától és igényektől függően erre akár többször is sor kerülhet.

Emellett pedig támogasd belülről is kutyusod szervezetét. A Kutyakajás webáruházában kapható sörélesztő például a „legjobb barátod” lesz a vedlési időszakokban.

Ehhez azonban érdemes tudnod, hogy már a vedlést megelőzően is elkezdheted adagolni kutyusodnak ezt a táplálékkiegészítőt. Hiszen segít felgyorsítani a folyamatot és ráadásul ragyogóan fényes bundát és egészséges bőrt kölcsönöz kedvencednek. Emellett pedig a magas B-vitamin tartalma miatt kutyusod étvágyára is pozitív hatást gyakorol. Kúraszerűen adagolva, 6-8 hétig érdemes táphoz, vagy konzervhez keverni.

Ha pedig teljeskörű szőr- és bőrápolással szeretnéd megajándékozni kutyusodat, akkor kiegészítésképpen adj lazacolajat az eledeléhez keverve. A lazacolaj bővelkedik Omega-3 és 6 zsírsavakban, amelyek nem csak a szőrére, de az immunrendszerére és az ízületeire is jótékonyan hatnak.

Ezeken a táplálékkiegészítőkön kívül természetesen fontos, hogy mindig jó minőségű tápot adj neki. Így hosszú ideig egészséges maradhat.

Milyen a megfelelő kutyatáp?

Az, hogy a csomagoláson nagy betűkkel mit hirdetnek, az szinte lényegtelen. Az ördög a részletekben rejlik! Előzd meg a bajt és ne adj kutyusodnak olyan eledelt, amely ízfokozókat, színezékeket és GMO gabonákat tartalmaz!

Az egészség forrása a táplálkozásnál kezdődik. Rengeteg egészségügyi problémától kímélheted meg kedvencedet – és persze magadat is – ha odafigyelsz a minőségi táplálkozásra!

Tehát ha egy csillogó bundájú, boldog és egészséges kutyust szeretnél magad mellett tudni, akkor készülj fel a vedlési időszakokra a megfelelő eszközökkel és táplálékkiegészítőkkel!

kutya vedlés kutyaszőr kutyatáp kutyaelefel kutya vedlés ellen
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL