Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
ÁLLATI CUKISÁGOK

Igenis léteznek csodák!

Szerző:
Szabó Anna
Szendi története erőt ad mindenkinek, aki lelkén viseli a kutyák életét. Megosztjuk veled is ezt a gyönyörű levelet, amit az ideiglenes befogadó tacskó gazdái írtak.

 

Szendi ősszel került ideiglenesen családunkba. Meglepő módon már az első pillanatban feltétel nélküli bizalmat szavazott nekünk! Bújt, dörgölőzött, és meleg kis nyelvével ott puszilt ahol ért! Ő az első kutyus aki csak addig él velünk amíg gazdit találunk neki. Már első este szavak nélkül is megértettük egymást. Evett, ivott és mint aki mindig ott élt besétált a kis óljába magra húzta a meleg szénát és nyugodt, elégedett, hálás tekintettel nézett kifelé.

Megnyugodtunk....az első akadályon túl voltunk. Nem sírt, nem ugatott, nem veszekedett a többi kutyával...csak mosolygott a nagy zöld szemeivel. Először találkoztunk de átható tiszta tekintete elárulta nekünk, tudja, számíthat ránk.

Ahogy teltek a napok egyre közelebb kerültünk hozzá.
Mert Ő engedte. Mert érezte megnyílhat nekünk. Kedves odaadó, ragaszkodó érzékeny kis lény, aki annyira ránk tud hangolódni, velünk akar lenni, hogy bár nem tudja merre mit nézünk, de egy irányba néz velünk.

Minden nap dolgozunk, így csak délutánonként tudunk vele lenni. A munkaidő lejárta után ahogyan hazafelé tartok egy gyönyörű gesztenyefasoron keresztül kell átmennem. Ősszel már lehullanak a nagy fák levelei, lepotyognak a gesztenyék és a nagy barna megszáradt levelek között itt-ott előbukkan egy tüskés "házú" gesztenye. Ránézésre csak egy megszáradt barna, jelentéktelen gumó. Ám ha jobban megnézzük, elfordítjuk kicsit, figyelmet szentelünk neki észrevesszük, hogy a megszáradt gumó kinyílt oldalán ott fénylik a gyönyörű vörösesbarna kis gesztenye. Nagyon kedves látvány. Mintha mosolyogna.

Egy alkalommal amikor így hazafelé tartottam az új kis jövevényre tudtam csak gondolni..reméltem minden rendben lesz. Izgatottan ,mentem a kertünkön keresztül...vajon hol fogom megtalálni, merre lesz, mit csinál éppen ? ...és akkor megláttam Szendyt a fűben, összegömbölyödve ahogyan rásütött a lemenő nap.

Ott hevert előttem a mi" saját" kis gesztenyénk. Gyönyörűvé vált attól, hogy megismertük őt! Foglalkoztunk vele, figyelmet szenteltünk neki és a jelentéktelen külső egyszerre gyönyörű lett...Nekünk!
Szeretnénk Szendinek olyan gazdit találni aki nemcsak tavasszal gyönyörködik a hatalmas virágzó gesztenyefákban hanem észreveszi az avar alatt megbújó ragyogó kis gesztenyét is.

***

FELHÍVÁS!

Ments meg egy állatot, ments meg egy lelket!

Ki ne hallott volna a kutyákat, és más kisállatokat érintő rossz bánásmódról? A menhelyeken összezsúfolt állatokról? Ezekre az állatokra többnyire nagyon rossz állapotban, legyengülve, kiéhezve találnak rá. Hűségükért cserébe nem ezt érdemelnék. Mi segíthetünk, ha velünk, a Női Portállal tartasz!

Segítenél ezen a kis árván?

Amennyiben módodban áll egy kis száraztáppal, konzervvel, vitaminnal, vagy egyéb kutyafelszerelési cikkel segíteni, mi eljuttatjuk a szerencsétlenül járt árváknak. A felajánlásokkal, vagy egyéb segítség nyújtással kapcsolatban légy szíves, írj a szerk@noiportal.hu
e-mail címre!
 

Köszönjük!

 

*****

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL