ÁLLATI CUKISÁGOK

Gyakran emeli a macskád magasba a fenekét nyújtózkodás közben? - Ez egy hatalmas bók a részéről

Gondolkodtál már valaha azon, vajon miért tolja a magasba a fenekét a cicád, amikor megsimogatod? Azoknak, akik cicával osztják meg az otthonukat, nem kell bemutatni a jelenséget. Állatorvosok szerint ez a pozíció (vagyis a mellkas szorosan a földhöz nyomva és a fenék a magasba emelve) azt jelenti, hogy a cicád rendkívül elégedett a simogatással.

Meglehet, hogy ha a macska az arcunkba dugja a hátsóját, azt nem „köszönömként” vesszük, pedig éppen erről van szó. Ilyenkor a kedvenced azt mondja, a legjobb helyen simogatod, és nagyon jól esik neki.

Ha nőstény, ivaros macskád van, azt is jelentheti a mozdulat, hogy az állat készen áll a párzásra. A lordosis, másnéven erősen hajló hát gyakran a tüzelést jelzi.

Ezt a mozdulatot ösztönösen hajtják végre a cicák: amikor kölykök voltak, így kellett tenniük, hogy az anyacica megfelelően megtisztíthassa őket.

A macskafélék a bűzmirigyükön keresztül hagynak szagokat maguk után, így amikor magasba tolják a hátsójukat, az is lehet, hogy szeretnének a család tagjai lenni és szagmintát cserélni. Akármilyen furcsán is hangozzék, ez valójában hatalmas megtiszteltetés.

Úgyhogy ha legközelebb a cicád az orrod alá tolja a hátsóját, tudd, hogy nagyon szeret téged!
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL