Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
ÁLLATI CUKISÁGOK

Akiknek már nincs holnap!

Szerző:
Szabó Anna
A gyepmesteri telepre bekerült állatok mentése embert próbáló feladat, épp úgy, mint egy állatmenhely üzemeltetése. Azoknak, akik a sintértelepekről mentenek az anyagi fedezeten kívül, az idő, amiből a legkevesebb áll rendelkezésre, hiszen a törvény által előírt 14 nap lássuk be, igen rövid határidő az állatok ideiglenes vagy végleges elhelyezésére!

 

A tények bizony tények


Az ország területén folyamatosan 1.000.000, jól látod, egymillió feletti a kóbor állatok száma! Évente a hivatalos adatok szerint mintegy 150.000 állatot ölnek meg a sintér (gyepmesteri) telepeken! A "nem hivatalos" becslések ennél jóval nagyobbak lennének!A maradék sorsát inkább itt nem is részletezném. A "divat" állatok felelőtlen szaporítása az anyagi haszon reményében, továbbá az állattartók felelőtlen hozzá állásának köszönhetően világra jött "felesleges" szaporulatok csak tovább fokozzák ezt a katasztrofális állapotot!

Alig 3 hónaposan kellett meghalniuk anyjukkal együtt!

 

Előbb- utóbb mindenkinek szembesülnie kell a valósággal!


A "behunyjuk a szemünket" és "fejünket a homokba dugjuk" technikák itt már mit sem segítenek! Előbb- utóbb mindenkinek szembesülnie kell a valósággal! A másik tény az, hogy az utóbbi időben igencsak lecsökkent az örökbe fogadások száma, továbbá az ideiglenes befogadók sem tolonganak! A társadalmi aktivitás oly mértékben visszaesett, az állatok utcára dobálása pedig oly mértékben megnőtt, hogy az állatvédő szervezetek ezeket az állapotokat már képtelenek orvosolni, így természetesen egyre több állat hal meg az utcákon és a sintér telepeken. Az állatmenhelyek zsúfolásig megteltek országos szinten, így több állatot képtelenek fogadni hely hiány miatt. Mivel az örökbe fogadások elenyésző mértékűek, így nem szabadul fel soha elég hely az újabb állatoknak. Nagyon sok önmagát még ellátni képtelen kidobott kölyökkutya és cica hal éhen erdőkben és utak mellett, holott sokszor pont annak reményében teszik őket oda, hogy valaki rájuk találjon, így lelkiismeret furdalás nélkül élhetnek tovább az ex "gazdák". A valóság az, hogy az esetek nagy többségében ez nem történik meg, ezáltal ezekre az állatokra hosszú és keserves kínhalál vár! Egyetlen humánus megoldás létezik, ami nem más, mint az IVARTALANÍTÁS!

Egy igazi állatvédő szavai

"Mi állatvédők sem tudunk csodákat tenni, de legalább megpróbáljuk! Örökbe fogadók és ideiglenes befogadók híján már nem tudjuk a kiszolgáltatott és magára hagyott állatokat hová elhelyezni, így ne feküdjön le egyetlen érző ember sem azzal a nyugodt lelkiismerettel, hogy az állatvédők úgy is megoldják majd a problémát! Akit egy kicsit is érdekel az állatok sorsa és módjában áll legalább ideiglenes elhelyezést biztosítani, az jelentkezzen az állatvédő szervezetek elérhetőségein lakóhelyének megfelelően. A sintértelepekről mentő szervezetek esetében, pedig nincs mire várni, nekik már nincs HOLNAP! Nálunk minden most történik, így nincs időnk a tétlenkedésre! Aki pedig tevőlegesen nem szeretne fellépni ezek ellen a kegyetlen dolgok ellen, azt az állattartót csak arra kérjük, hogy ne szaporítson, hanem ivartalanítson!"

Nagyon sok bajba jutott állaton kell még segítenünk! De ez csak úgy működik, ha összefogunk. Mert a szeretet csodákra képes!

 

Nagyon sok állat szorul sürgős segítségre!

Ha úgy érzed, szeretnél segíteni Rajtuk, akkor az alábbi módon teheted meg:

 • Fogadd örökbe az egyik szerencsétlenül járt, árva kutyust, vagy
 • Legyél ideiglenes befogadó - az ország bármely területéről keresünk olyan segítőkész embereket, akik vállalják, hogy a gazdára találásig otthont, ételt, italt, szeretetet biztosítanak az árva kutyusoknak, vagy
 • Juttass el hozzánk egy kis adományt, hogy legalább ne éhezzenek ezek az állatok - ez lehet kutyatáp, tészta, rizs, stb. Ha mindenki csk 10-20 dkg kutyatápot adományoz, akkor rengeteg életet megmenthetünk! Nekünk talán 50 Ft-ba kerül, amit sokszor értelmetlen dolgokra is elpazarolunk! NEKIK AZONBAN AZ ÉLETÜK MÚLHAT RAJTA! • A gazdikereső kutyusokat itt találod >>>
  HA NEM SEGÍTÜNK, EZEK AZ ÁLLATOK ELPUSZTULNAK!
  Ha segítenél bármilyen formában, kérjük, írj a szerk@noiportal.hu e-mail címre!
 •  "Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik" - Mahatma Gandhi 

   

  Szólj hozzá Te is!

  OLVASS TOVÁBB!

  SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

  Adja meg születési időpontját!

  VAGY

  KÉREM AZ ELEMZÉST

  HÍRLEVÉL