ÁLLATI CUKISÁGOK

7 egészségügyi ok, amiért jó, ha a kutyáddal alszol

A szerető kutyatulajdonosok közel fele a kedvencével alszik az ágyban. Itt természetesen nem azokra a gazdikra gondolunk, akik kiverik kedvencüket az udvarra, netán láncon tartják, hanem azokra, akik valóban családtagként kezelik őt. Aki már eddig is szívesen aludt a kutyájával, az nem lepődik meg az alábbi tényeken, néhányan pedig ezután fogják ágyba hívni kedvencüket.

 

Kérdezz csak meg bármely gazdit, vagy azt a választ kapod, hogy kifejezetten szeret a kutyájával aludni, vagy épp ellenkezőleg, zavarónak találja azt. Bizonyos szempontból az előbbi csoportnak van igaza, számos vizsgálat kimutatta ugyanis, hogy a kutyával való alvás jó hatással van az egészségre. Valami tényleg lehet benne, mert a kutyatulajdonosok közel 50%-a a házi kedvencével alszik. Mellesleg itt a csivava, az uszkár, a spániel, a schnauzer és a terrier kifejezetten előnyös fajták, több mint 60%-a a kutyásoknak szívesen választja szőrös kis barátját hálótársául.

2. Javul az alvás minősége


A fizikai és mentális javulás sok esetben igenis bekövetkezik, ha a kutyáddal alszol. Általában a gazdik úgy érzik, hogy nyugodtabb és biztonságosabb úgy a pihenésük, ha szőrös kis társuk is csatlakozik hozzájuk a hálószobában. További érdekesség az, hogy akik álmatlanságban szenvedtek, arról számoltak be, hogy miután a kutyájukkal kezdtek el aludni, nyugodtabb lett az alvásuk is. Természetesen a dolognak két oldala van, hiszen olyanok is vannak, akik egész egyszerűen mégsem akarnak a kutyájukkal aludni. Ennek ellenére nem árt, ha teszel egy próbát.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL