GASZTRO

Őszt álmodtunk, körtét tálaltunk

Mézédes, kiválóan hat az emésztésre, viszont a szezonja viszonylag rövid ideig tart. Ez a körte, melyet sokan hanyagolunk desszertek készítésekor. Remélem, következő receptjeink hatására Te is kedvet kapsz majd hozzá!


Ha szeretnénk valami igazán őszi, lélekmelengető finomsággal kedvezni szeretteinknek, akkor ez a desszert, aminek íz-és színkavalkádját a hulló levelek hava ihlette, tökéletes választás. Az édesség szinte beleolvad az őszi tájba, éppen ezért a süppedő levélszőnyegnél ideálisabb környezetet nem is találhatnánk modellünk számára egy kis fotózás erejére.

Kattints a receptekért a képekre!

 

Őszi álom

A szóban forgó finomság pedig nem más, mint a bajor sajttorta krémesen lágy tölteléke egy hagyományos, magyar linzertésztába burkolva, habcsókos körtével körítve, némi mézzel és dióval megbolondítva.  

 

 

Őszváró palacsinta 

 

 

***

Ha tetszettek a fenti receptek, a szerző legújabb könyvében is örömöd leled majd!

Rupáner-Gallé Margó:
Nászajándék Salzburgból

Aba Könyvkiadó, 2012

A szívdermesztő titok, melyet Arlene édesanyja egy egész életen át rejtegetett, a Márai-kastély padlásán lévő szekrény tetejéről szabályosan Dália fejére zuhan. Megfejtése érdekében a lány, valamint Pataki Gábor és a kis Emma hármasban indulnak az osztrák Alpok felé. Az esemény fenekestül forgatja fel a kastély lakóinak életét. Dália és a felesége halála miatt megkeseredett Gábor ettől kezdve, persze, nemcsak autón száguldozik a Kristályhegy és Tihany, valamint Bécs és Salzburg között, hanem érzelmi hullámvasúton is robog.

Új könyvében RGM emellett olyan sorsfordító meglepetéseket is tartogat olvasói számára, amilyeneket csak a műfaj legjobbjai képesek kitalálni. Ez esetben azonban kitalálni sem kellett őket, mert, mint a hartai írónő vallja: „az én történeteim maguk írják magukat”.


***

A szerzőről:
Rupáner-Gallé Margó a magyar és németajkú Harta nagyközségben él férjével és két pici gyermekével, de egyetemi évei és hosszabb  németországi tartózkodása idején bőven elegendő élményt szerzett romantikus regényeihez.

Az általa kitalált receptek első fogyasztója természetesen a család, de a  magyar és a bajor konyha elemeinek keverése mellett a Rupáner-konyhának más  jellegzetességei vannak, például a parasztházak mellett Magyarországon is megtalálható fűszerkertből származó alapanyagok felhasználása. Nem jelentéktelen körülmény, hogy  mivel  az első recepteket RGM terhessége hónapjaiban találta ki, azok összeállításakor mindig gondol az állapotos nők és a kismamák különleges táplálkozási igényeire.

***

Próbáld ki korábban megjelent körtés receptjeinket is!

Édesen rakott körte »

 

Körtés-marcipános szelet »

 

Körtés-csokis piskóta »

 

Körtés amaretto torta »

 

Meleg csokis édesség körtével és gyömbérrel »

 

Szellemes körték »

 

 

 

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL