GASZTRO

Körtés-marcipános szelet

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

3db narancs
1 rúd vanília
6db körte
600g hájas tészta
200g marcipán
50g cukor
6 csepp keserű mandula-aroma

2 tojásfehérje
1 tojássárgája
100g trópusi gyümölcscukor

 

Elkészítése:

1. Az egyik narancs héját reszeld le, és mindháromnak facsard ki a levét. Add hozzá a vanília rudat, majd kezdd el összefőzni őket – szép lassan forrásig.

2. A körtéket hámozd, majd felezd meg, és magozd ki. Vagdosd be a domborúrészét félcentiméterenként, majd tedd a narancslébe, és fedő alatt főzd meg.

3. Vágd félbe, majd nyújtsd ki a hájas tésztát 40x30cm-es téglalapra. A marcipánt reszeld le, majd dolgozd össze cukorral, mandulaaromával, 1 csipetnyi sóval, és tojásfehérjével.

4. Egy tepsi aljára tegyél sütőlapot, majd simítsd el benne az egyik hájas tészta lapodat, egyengesd el rajta a marcipánkrém ¾-ét, a megmaradt hájas tészta lapot tedd a tetejére.

5. A tojássárgáját keverd össze 4 evőkanál vízzel, majd kend be vele a tészta tetejét. A tészta tetejét vágd 12 arányos négyszögre. Mindegyik közepére tegyél fél-fél körtét. Tedd félre a narancsleves főzőlét.

6. Süsd 190ºC-ra előmelegített sütőben 40-50 percen keresztül. Ha megsült, tedd félre hűlni.

7. A főzőlét szűrd le, majd kezd el felmelegíteni a gyümölcscukorral. 4 perc főzés után töltsd ki poharakba, és tedd félre hűlni, és nagyon finom narancsos kocsonya lesz belőle.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL