GASZTRO

Meleg csokis édesség körtével és gyömbérrel

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

60 g vaj (puha)
70 g cukor
350 g körte
4 evőkanál citromlé
30 g gyömbér
100 g étcsokoládé (minimum 70% kakaótartalmú)
4 tojás

2 evőkanál körtelé
1 teáskanál porcukor

 

Elkészítése:

1. 6 gömbölyű csészét (2 dl-eseket) 10 g vajjal kenj ki, majd szórd meg 10 g cukorral.

2. A körtét mosd és hámozd meg, vágd félbe és magozd ki, majd szeleteld kisebb kockákra. Csepegtess rá citromlevet. A gyömbért reszeld le, majd keverd össze vele.

3. A csokoládét vízgőz fölött olvaszd meg, majd hagyd langyosra hűlni. (Ez azért kell, hogy amikor a tojások sárgáját hozzákevered ne csapódjanak ki.)
4. A tojásokat üsd kétfelé: vedd külön a fehérjét a sárgájától egy-egy tálba. A fehérjét verd kemény habbá egy csipetnyi sóval.

5. 60 g cukrot 50 g vajjal és a tojássárgájával keverj krémesre, majd szép lassan keverd hozzá a csokoládét is. Majd laza mozdulatokkal keverd hozzá a felvert tojásfehérjét, úgyhogy ne nagyon törjön össze. A csészék feléig tegyél ebből a tésztából, majd helyezz rá 2 teáskanálnyit a körtés-gyömbéres keverékből.

6. A csészéket kb. 2-3 cm-re egymástól tedd egy magasabb falú tepsibe, majd önts vizet a tepsibe, úgy hogy a folyadék legalább a csészék felééig érjen. Majd tedd a tepsit közepesen meleg sütőbe. 20 percig süsd fedő nélkül, majd vedd ki a sütőből, vond be alufóliával az egészet (a gőz ne tudjon majd kimenekülni) és süsd további 10 percig.

7. Amikor készre sült, eheted a bögréből is, de ha egy hirtelen mozdulat megfordítod az edényeket, akkor a kész édesség szépen kiesik belőle. A megmaradt körtés-gyömbéres keveréket elegyítsd a körtelével, és kínáld az édesség mellé. Tálaláskor hintsd meg kevés porcukorral.

Vissza a többi őszi édességhez >>

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL