Kos
A forró hangulat záloga a vörös szín, a Kos-férfi számára. Tehát, ha el akarod csavarni a fejét, az asztal és/vagy az ételek tobzódjanak benne. Az eper többek között az egyik gyengéje, de úgy általában a csípős ételeket kedveli – érdemes kipróbálnod az epret néhány csepp vörösborecettel és borssal megbolondítva. Igazi tüzes férfi, akit már pár korty vörös bor vagy Bloody Mary beindít. Meglepő módon a célhoz a gyertyafény szintén hozzásegít.
Recepttip:
Csípős csirkeszárny fűszeres túrómártással »
***
Bika
A ropogós ételeket nem kedveli túlzottan, ám a tejszínes fogások nem hiányozhatnak a tányérjáról. Ha el akarod csábítani, mindenképpen omlós fogásokkal kényeztesd. Amikor igazán megtetszik neki egy nő, gyengéd és érzelmes plüssmackóvá változik, azonban sajnos, ahogy a kötődés erősödik, úgy kezd gömbölyödni. Ez valószínűleg köszönhető édesszájúságának, hisz neki desszert nélkül kizárt a beteljesülés. A tejszínhab jó ha bekészítve várja – az éjjeli szekrényen…
Recepttip:
Tonhalas spagetti »
***
Ikrek
Az Ikrek férfi alapvetően szeret a konyhában sertepeltélni, ezért érdemes felajánlani neki a közös főzőcskézést, nem csak terített asztallal várni. Mivel fontos számára a nevetés, ne görcsöljünk túl semmit, a hangulat sokszor jobban magával ragadja, mint az ízorgia. Gyakorlatilag mindenevő, így szinte magától értetődő, hogy a menü legyen változatos.
Recepttip:
Csőben sült mozzarellás paradicsom és padlizsán »
***
Rák
Imádja az antik dolgokat. Vacsorára teríts az ünnepi készlettel, amihez gyertyatartó és damasztterítő dukál. Gyengéje a hal és a leves, de úgy általában imádja anyukája főztjét. Így, ha már jobban összemelegedtetek, és be lettél mutatva, mindenképpen faggasd ki a családi receptekről. Egyszerre pikáns és laktató levessel elnyerheted a szívét.
Recepttip:
Uborkaleves lazaccal »
***
Oroszlán
Luxus és elegancia – ez a két kulcsszó az Oroszlánhoz. Nála is a terítésnél kezdődik a vacsora, aminek a kelléke a porcelán, az elegáns vonalvezetésű evőeszköz. Ha vendégül hívod, és virágot vagy más romantikus meglepetést kapsz tőle, akkor komolyan gondolja a kapcsolatotokat. Kedveli a spárgát, a lazacot, de kissé ellentmondásosan, miközben a drága ételek rajongója, néha a kifejezetten egyszerű, de fűszeres ételek a kedvencei. Például a legtöbb Oroszlán férfi nehezen tud ellenállni egy vörösboros marhapörköltnek. A desszertről se feledkezz meg, de vigyél bele egy kis csavart, például ha palacsintát készítesz neki, akkor a kakaó helyett töltsd nutellával…
Recepttip:
Csokis palacsinta eperhabbal »
***
Szűz
Rendkívül kényes az egészségére, így az étel minőségére is. Jó, ha odafigyelsz már a legelején, hogy milyen ételeket nem hajlandó egyáltalán megenni. Külön jó pont lehet nála, ha bioboltban vagy –piacon vásárolsz, és ha bizonytalan vagy a menüt illetően kérdezősködsz nála. De véletlenül se mondd el neki, mik lesznek a fogások, őt meg kell lepni, el kell bűvölni… Ebből is látszik, hogy nem egyszerű eset, de még sem lehetetlen a kedvében járni. Az asztali dekorációról se feledkezz el: fűszernövények, bokrok, apró gyöngyök, ezekhez harmonizáló gyertyák… legyen minden pazar, és elbűvölő…
Recepttip:
Ázsiai csirkehúsleves tésztával »
***
Mérleg
A főétel készüljön rengeteg zöldséggel, és az édes desszertről se feledkezz el! A stílus nála is elsődleges: boruljon az étkező asztal pasztellszínekbe, és minden italhoz a megfelelő pohár dukáljon. A zenéről se feledkezz le. Sőt, jobb, ha kicsit kutakodsz az ízlését illetően, mert mindent eldönthet, milyen muzsika fogadja érkezésekor.
Recepttip:
Dobva-rázva sült sertés zöldségekkel »
***
Skorpió
Rendkívül érzéki és szenvedélyes. Fűszeres ételekkel veheted le a lábáról, testes vörösbor kíséretében. A teríték ne legyen túl díszes, inkább letisztult egy karakteres tárggyal a központban, például hófehér terítőn vérvörös gyertya álljon. Ám amennyire szereti a testi örömöket, az ételek minőségénél talán még az is fontosabb, te miben nyitsz ajtót…
Recepttip:
Tepsis húsos rakott tészta »
***
Nyilas
Mint egy nagyra nőtt gyerek nemcsak az étkezés terén, de az egész életben ilyen. Jó vele enni, jó vele nevetni, és ha szeretsz új dolgokat felfedezni, akkor az ágyban sem lesz rá panaszod. Igazi felderítő, aki szívesen próbál ki új ízeket, ez azonban nem jelenti azt, hogy a különlegesen extrém falatokkal kell várni. Imádja a gyümölcsöt és a zöldségeket, de nem tud nemet mondani a házi – nem túl édes – süteményeknek sem. A főétellel ne ess túlzásba, bánj csínján a fűszerekkel, és válassz nem túl száraz, inkább szószos ételt. Másrészt az adagok se legyen óriásiak, hisz imád csipegetni.
Recepttip:
Paradicsomszószos gnocchi »
***
Bak
A Bak férfit igazi házikoszttal tudod levenni a lábáról. Egy kiadós pörkölt vagy házias csirkesült, desszertként almáspite vagy zserbó – és már nyert ügyed van nála. A dekoráció legyen letisztult, mindenféle hivalkodó tárgyat felejts el, ha le akarod nyűgözni. Egyszerű fehér terítő, hófehér gyertyákkal, közben halkan szóljon valami romantikus, régimódi muzsika.
Recepttip:
Kakukkfüves csirkecombok »
***
Vízöntő
Lepd meg valami egzotikussal! Ugyanis a Vízöntő pasik miközben nagyon is kedvelik a házias ételeket, különleges alkalmakkor szeretik megadni a módját, és valami hagyományostól eltérőt enni. Az menü és a tálalás mindenképpen legyen színes, változatos és könnyen fogyasztható. Készülj rá, hogy igazi humorzsákkal van dolgod, aki szereti hallatni a hangját – akár az ágyban is.
Recepttip:
Tandori csirke grillezett mangó chutneyval »
***
Halak
Szereti a zöldbabot és a gombát, de úgy általában a zöldséges mégsem túl száraz ételeket. Igazából könnyű elvarázsolni, mivel a romantika a vérében van. Legyél vele figyelmes, gyújts fehér gyertyát és szórj az asztalra virágszirmokat. A tejszínes édességeknek nehezen tud ellenállni, ezért jó választás lehet ha valami olasz desszerttel leped meg, például panna cottával vagy tiramisuval.
Recepttip:
Zöldbab-paprika-mozzarella terrin »
***
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK