Hozzávalók:
2 db kb. 250 g-os padlizsán
600 g paradicsom
1,5 ek olívaolaj
200 g mozzarella
2 ek magozott kapribogyó
24 szem magozott fekete olívabogyó (elhagyható)
1 ág rozmaring
10 g fenyőmandula
Só és őrölt bors
Elkészítése:
1. A paradicsomot 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, négyfelé vágjuk, kimagozzuk. Megmossuk és 1 cm vastag karikákra vágjuk a padlizsánt.
2. A sütőt 150 ºC-ra előmelegítjük. A paradicsomnegyedeket enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, mellé rakjuk a padlizsánszeleteket, és meghintjük olívaolajjal. 30 percig sütjük.
3. A sütő hőmérsékletét 175 ºC-ra (5-6. fokozat) növeljük, vékonyan kiolajozunk egy sütőtálat. Óvatosan megtöröljük és 2-3 mm vastagságú szeletekre vágjuk a mozzarellát. A tepsit kiszedjük a sütőből, a padlizsán felét elrendezzük a sütőtálon, és mindegyik darabra egy mozzarellaszeletet fektetünk. Befedjük a paradicsomnegyedekkel, sózzuk, borsozzuk, majd a maradék padlizsánnal, mozzarellával és paradicsommal megismételjük az eljárást. Rászórjuk a kapribogyót, az olívabogyót, a rozmaringot, és visszatesszük a sütőbe még 20 percre.
4. Fenyőmandulával megszórva, melegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Miért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK