3 evőkanál alacsony zsírtartalmú natúr joghurt
1 evőkanál paprika
1 ½ teáskanál őrölt kömény
1 ½ teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál őrölt pirospaprika
1 gerezd préselt fokhagyma
4 ½ teáskanál friss reszelt gyömbér
Só
4 közepes nagyságú filézett csirkemell
2 érett mangó (kemény)
1 evőkanál barnacukor
1 evőkanál borecet
1 kis fej vöröshagyma
Köretnek ízlés szerint rizs
Kis edényben keverd össze a joghurtot a paprikával, a köménnyel, a korianderrel, a pirospaprikával, a fokhagymával, 4 teáskanál gyömbérrel, valamint ½ teáskanál sóval, míg egynemű nem lesz. Ezt a joghurtos keveréket öntsd bele egy pácoló zacskóba, majd a csirkemelleket dobd bele és rázd össze jól. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, de akkor a legfinomabb, ha legalább 4 óra hosszát hagyod pihenni, ugyanis ennyi idő kell legalább, hogy átvegye a fűszerek ízét.
Míg pácolódik a csirkéd, gondoskodj róla, hogy előkészítsd a grilled közepesen melegre. A mangókat vágd félbe és pucold meg, majd nagyobb darabokra szeleteld fel. Kb. 8 percig grillezd a rácson, majd tedd félre, és ha kihűlt vágd fel nagyobb kockákra.
Egy tálban keverd el a mangókockákat jó alaposan a cukorral, a ecettel, a hagymával, ¼ teáskanál sóval, a gyömbérrel.
Távolítsd el a csirkét a pácléből és csöpögtesd le. Tedd a rostélyra a szeleteket, és szép lassan 20-25 perc alatt süsd meg mindkét oldalát, de csak egyszer fordítsd meg.
Tálaláskor a csirkeszeletekre merj rá a mangós keverékből, mellé pedig rizst.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Miért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK