1 adag: 270 kcal
Hozzávalók:
A gnocchihoz:
500g öreg burgonya
3 evőkanál reszelt parmezán
125g sima liszt
A paradicsomszószhoz:
425g konzervparadicsom
1 kis fej hagyma, felaprítva
1 szár zeller, felaprítva
1 kis sárgarépa, felaprítva
1ek bazsalikom, finomra vágva
1tk kakukkfű, finomra vágva
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1tk porcukor
Elkészítése:
1. Először vízben vagy gőzben párolj meg a burgonyát, hogy épp csak megpuhuljon. Szűrd le, és hagyd kihűlni. Amikor már langyos hámozd meg és törd össze.
2. Dolgozd össze a burgonyát hat evőkanál liszttel, parmezánnal, sóval, borssal, úgy hogy a végén lágy, ragadós tésztát kapj.
3. Oszd a tésztát négy egyenlő darabra, formázz belőle hosszúkás, kétujjnyi vastagságú hengert, majd szeletelj belőle nudlikat.
4. Egy villát lisztezz be, és nyomj vele a nudlikra oválisokat. Ha könnyebb a tenyeredben is készítheted az oválisokat, de előtte lisztezd be kicsit.
5. Következő lépésként készítsd el a paradicsomszószt. Az összes hozzávalót keverd össze egy edényben. Ízesítsd ízlés szerint sóval, borssal. Először forrald fel, majd lassú tűzön párold tovább harminc percig, néha kevergetve. Vedd le a tűzről, majd turmixold simára.
6. A gnocchit lobogóan forró sós vízben főzd meg, akkor jó, ha hasonlóan a nokedlihez feljön a víz felszínére. Érdemes kisebb adagokban főznöd, és mindig alaposan leszűrnöd róla a vizet.
7. Ha időközben kihűlt a paradicsomszósz melegítsd fel újra, és ebben megforgatva tálald a gnocchit.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK