Hozzávalók:
A tésztához:
20dkg liszt
2db tojás
3dl tej
1,5 szódavíz
csipet só
3 evőkanál olaj
10dkg reszelt étcsokoládé
A sütéshez:
olaj
A töltelékhez:
2,5dl habtejszín
20dkg eper
3 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
Elkészítése:
1. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, tejjel simára keverjük, majd a szódát is beleöntjük, megsózzuk,az olajaz is belekeverjük, végül a reszelt csokit is hozzáadjuk. 15 percig pihentetjük.
2. A tejszínt kemény habbá verjük, az eper egyik felét turmixoljuk, vagy átpasszírozzuk, a másik felét négybe vágjuk.
3. A tejszínt a porcukorral, a habfixáló porral, eperpürével tovább habosítjuk, végül a darabolt epret is beleforgatjuk.
4. Forró serpenyőbe palacsintákat sütünk, epres habbal megtöltjük, tálaláskor porcukorral meghintjük.
Beküldte: Kosztelnik Lászlóné
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK