UTAZÁS

Csodálatos gyógyulások - Szent helyek kis hazánkban

Csodák márpedig történtek Magyarországon is. A történetek az idők folyamán terjedtek szájról-szájra. A helyet, ahol történt, azóta szent helyként tisztelik. Az ilyen helyeken búcsúkat tartanak, és ezrek keresik fel évente. Az alábbiakban néhány olyan helyet említenénk meg, ahol „csoda történt”. A Mária-kegyhelyek közelében sokszor kutak, források találhatók.

{KEPGALERIA}

Adoncs

Az 1300-as években épült templom épülete a török hódoltság alatt erősen megrongálódott, csak Szűz Mária szobra maradt épen. Ekkor a helység búcsújáró hellyé vált. Az 1700-as években a templom mellé kolostor épült, ami két év múlva leégett, és csak három szobor úszta meg a tűzvészt. Ez a három szobor ma is a templom főoltárán láthatók. A kolostor parkjában Szent tó és Szent kút is van.

Ehhez a helyhez is fűződik egy csodálatos gyógyulás története, 1944-ben egy négyéves kislányt fürösztöttek meg a szent tóban, akiről már az orvosok is lemondtak. Mire hazaért, a gyermek meggyógyult. Minden év augusztus 15-én a Mária szobor új ruhát kap, attól, aki hálát akar adni a Szent szűznek.

Kép forrása: patriotaeuropa.hu

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL