UTAZÁS

9 eldugott hely, amiről talán nem is hallottál - Ide nyugodtan elbújhatsz, ha eleged van a modern világból

Ha szeretnél elszakadni a XXI. század modern, ám stresszes életvitelétől, egy eldugott helyre tett látogatás tökéletes módja annak, hogy leereszd a fáradt gőzt. Ne várj repülős utakat: készülj napokon át tartó hajózásra az óceánon, több kilométeres hegyek megmászására, illetve kanyonokba való leereszkedésről.

Ne hidd, hogy lesznek ott szupermarketek, WiFi, vagy egyáltalán pénz. Mutatjuk a legelzártabb úticélokat a világon, hogy tudd, hova kell menni, ha eleged van az emberekből.

9. Changtang, Tibet: A világ teteje

Itt, a „világ tetején” minden halk, főleg Changtangban, ami a tengerszint felett 4,5 kilométeren található, így ez a Tibeti-fennsík legmagasabb pontja. Changtang ad otthont a changpa nevű, nomád tibeti törzsnek, akik állattartásból élnek. A környezet nem teszi lehetővé a mezőgazdasági művelést, de kereskedelmüknek hála megszerzik, amire szükségük van. Az állati termékeket, például sajtot, tejet és gyapjút gabonákra, edényekre, késekre, és más hasznos eszközökre cserélik. A vadvilág egészen kivételes. Élnek itt barna medvék, hópárducok, kiangok (vadszamarak) és jakok, Tibet szimbólumai. Őket mind a Changtang Természeti Rezervátum védi.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL