UTAZÁS

9 eldugott hely, amiről talán nem is hallottál - Ide nyugodtan elbújhatsz, ha eleged van a modern világból

Ha szeretnél elszakadni a XXI. század modern, ám stresszes életvitelétől, egy eldugott helyre tett látogatás tökéletes módja annak, hogy leereszd a fáradt gőzt. Ne várj repülős utakat: készülj napokon át tartó hajózásra az óceánon, több kilométeres hegyek megmászására, illetve kanyonokba való leereszkedésről.

Ne hidd, hogy lesznek ott szupermarketek, WiFi, vagy egyáltalán pénz. Mutatjuk a legelzártabb úticélokat a világon, hogy tudd, hova kell menni, ha eleged van az emberekből.

3. Utqiaġvik, Alaszka: Az extrém dolgok földje

A Barrow néven is ismert város a Föld legészakabbra fekvő települése, 4335 lakos otthona. Utqiaġvik jelentése: hely a vad gyökerek összegyűjtésére. Ezen a tájon él az inuit népcsoport is, több mint 15 évszázad óta. Eljuthatsz ide repülővel, de pakolj be jó sok pár zoknit és sálat, itt ugyanis mindig tél van. Egy meleg napon a hőmérséklet eléri a 0 fokot, a hidegebb napokon azonban -34 fokig is süllyedhet. Ha november és január közt érkezel, nem fogod látni a Nap fényét. A helyiek már hozzászoktak ehhez a sarki éjszaka nevű jelenséghez. A sarki fényt viszont imádni fogod.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL