UTAZÁS

7 hely, ahova nem teheted be a lábad - Titkos objektumok, titkos társaságok a nagyvilágban

Hitted volna, hogy vannak olyan helyek a világban, ahol nemcsak, hogy nem várnak tárt karokkal, jó eséllyel még a környékére sem jutsz el egyszerű civilként? Nem kell tehát azon törnöd a fejed, hogyan csípj le a konyhapénzből, hogy eljuss ezekre a titokzatos helyekre. Zárt intézmények, titkos társaságok világába kalauzolunk most el.

1. McMurdo Állomás - Antarktisz

Az Antarktisz annyira távoli, és őszintén szólva annyira furcsa, hogy már régóta születnek meghökkentő elméletek erről a helyről. Egyes híresztelések szerint Antarktisz területén található egy lyuk, amely bolygónk belsejébe vezet. Egyéb hasonlóan valószínűtlennek tűnő elméletek szerint a nácik oda menekültek a háború után, és a mai napig maradt utánuk egy erőd, mely a rejtve van a világ elől. Sőt, olyan felvetések is születtek, melyek szerint Hitler emberei a Föld belsejében élnek, miután felfedezték a titkos bejáratot.

Az Antarktiszon emberek csupán az időszakosan vagy állandó jelleggel működtetett kutatóbázisokon élnek. Nyáron a teljes kontinensen összesen mintegy 3000–4000 ember tartózkodik, télen azonban csak 800-1000. A legnépesebb bázis az amerikai McMurdo, ami a kontinens szélén, a Ross-szigeten található. Voltak olyan évtizedek, amikor az állomáson nyáron 1200 ember élt. Manapság az átlagos állomásméret nyáron 30-40, télen 10-15 fő.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL