UTAZÁS

4 elképesztő lávabarlang, amit ősi vulkánok hagytak hátra

Az átlagos barlangokkal ellentétben, amelyek akkor jönnek létre, amikor víz ostromolja a szikla felületét hosszú ideig, a lávabarlangok egy sokkal hirtelenebb történés eredményei: olyankor keletkeznek, amikor a feltörő láva utat tör magának a földben. Mutatunk 4 hihetetlen csodát.

Kevés annyira rejtélyes és szemkápráztató természetes látnivaló létezik, mint a barlangok. Ezek a sötét, földtani különlegességekkel tarkított helyiségek egyszerre félelmetesek és rettentően érdekesek. A lávabarlangok akár többezer éve őriznek egyetlen jégbe fagyott pillanatot. A lávabarlangok lehetőséget adnak a látogatóknak arra, hogy évmilliókat utazzanak vissza az időben. 

Boyd Cave (Bend, Oregon)

Az oregoni Bendet sokan a nyugat kültéri játszóterének tartják: halászatra, raftingra, síelésre és sziklamászásra is van itt lehetőség. A Bendet körülvevő területet egy lávabarlang-rendszer is tarkítja, melynek nagy részét a korai úttörők fedezték fel az 1800-as évek végén, habár régészeti bizonyíték van rá, hogy az őslakosok már jóval korábban tudtak róla. A barlang belsejébe egy 6 méteres, meredek vaslépcső vezet. Nincs világítás, a föld pedig egyenetlen. Senki sem tudja biztosra, mikor keletkezett a Boyd Cave, de egyes becslések szerint legalább 70 ezer éves.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL