UTAZÁS

10 nyomorúságos hely a nagyvilágban, ahol biztos, hogy nem élnél

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy smaragdból legyen a gyep a kertjében, de a legtöbb ember rendelkezik a legalapvetőbb szükségletekkel: fűtés, folyóvíz, elektromosság és internet kapcsolat. Sajnos a világban sokan nincsenek ilyen szerencsés helyzetben – férfiak, nők, és gyermekek nyomornegyedekbe zsúfolva, ahol virágzik a bűnözés, és drogok, betegségek tizedelik az embereket.

{KEPGALERIA}

Rio de Janeiro Favelái - Brazília

Rio de Janeiro egy gyönyörűen szikrázó város, gyakran látogatják turisták, a Karnevál és a Copacabana Part fehér homokja miatt. Ám a város peremén találhatók a nagy nyomornegyedek, melyeket faveláknak hívnak: tákolt kunyhók, melyeket véletlenszerű sorrendben építettek egymás mellé. Az épületeket mindenféle hulladékból rakták össze, öntött anyagokból, lécekből, fémből és kőből. A város körül lévő körülbelüli 1000 favela közül az egyik leghírhedtebb a Rocinha.

Rio egy fontos kikötő az Európába áramló kokain kereskedelem kapcsán, és a favelákat gyakran a szívtelen drogbárók uralják. Ezen a területen a legszínesebb karakter volt Erismar Rodrigues Moreira. Bandája aranyozott fegyverekkel járkált és az ellenségeiknek „nyakláncot” készítettek – az ember feje körül egy kerékabroncsot pörgettek, majd meggyújtották. 2005-ben Ben-t lelőtték egy rendőrségi razziában. A favelák jövője bizonytalan marad; mivel Rio de Janeiro lesz a 2016-os Olimpiai Játékok házigazdája, a hatóságok fokozott erőszak mentesítést tartanak az utcákon – legalábbis megpróbálják.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL