UTAZÁS

10 hihetetlen műemlék, ami az emberi ostobaság miatt nem maradhatott fent!

Biztosan te is hallottál már olyasmiről, hogy az ember sok fontos műemléket tönkretett az évszázadok során. Ám itt többről van szó, mint néhány elkallódott könyv. Vannak ugyanis olyan műemlékek, amelyeket háború, vandalizmus vagy csak az emberi ostobaság pusztított el, ami újra és újra bebizonyítja azt, hogy az ember az utolsó faj a világegyetemben, akire valami értékeset lehet bízni.

10. Szaúd-Arábiában minden

Biztosan hallottál már arról korábban, hogy Szaúd-Arábia úgy határozott, hogy bizarr módon Las Vegast csinál Meccából a Közel-Keleten. Ez az őrület a vahabita királyság alatt kezdődött. 1985 óta Szaúd-Arábiában az akkori uralkodó család önkéntesen pusztította el a királyság iszlám kultúrájának csaknem 98 százalékát. Nem csak néhány régi épületet vagy szállodát romboltak le, minden bizonyíték arra mutat, hogy mindez szándékos kísérlet arra, hogy rengeteg kulturális helyszínt romboljanak le, amennyi csak lehetséges. A legelső kalifa, Abu Bakr által építtetett mecset az utóbbi időben a földdel vált egyenlővé, és a helyére egy ATM került. A Medinai sziklás rész, ami egy híres hasadék, ahová Muhammad egykoron egy csata után visszavonult, zarándokhely volt, jelenleg azonban semmi sincs a helyén.

Talán a legőrültebb mindebben az a módszer, ahogy a szaúdi kormány megpróbálja átírni a történelmet. Egy új palotát építettek Mohamed szülőhelyének területén, és azt mondták, hogy semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy Mohamed itt született volna. Amikor a Medinai hasadékot eltüntették, azt mondták, semmi különleges nincs abban a hegyvidékben, és nem is volt soha. Az emberek azt mesélik, hogy a megsemmisítésre váró helyeket éjszaka rombolják le, és reggelre semmilyen bizonyíték nem marad, hogy ott bármi is állt valaha.

Mivel a vahabizmus nem szereti a hamis bálványokat, a klerikusok az országban arra ösztönözték az embereket, hogy műemlékeket és műtárgyakat pusztítsanak el, nehogy elvonják az emberek figyelmét Allahról, emiatt rengeteg ősi iszlám múlt nyomát semmisítették meg.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL