UTAZÁS

10 hely a világban, amely bármikor eltűnhet a föld színéről

A világ legnagyszerűbb csodái közül némelyik történelmi hely, mely évszázadok vagy évezredek óta létezik. Sokat közülük azonban évszázadokig nem ismert az emberiség. A városiasodásnak, a természeti katasztrófáknak és a környezetszennyezésnek köszönhetően úgy néz ki, hogy ezeknek a történelmi helyeknek az évszázad végére teljesen nyoma vész.

{KEPGALERIA}

Tadzs Mahal

Eredetileg sírhelynek készítette Shah Jahan uralkodó a felesége számára a Tadzs Mahalt, mely több mint 20.000 munkás, 1000 elefánt és 20 év munkájába került, hogy tökéletes legyen. A régi világ leglélegzetelállítóbb csodájának tartják, ám öt éven belül bezárhatják a nagyközönség elől.

Kicsit több mint 10 évvel ezelőtt egy tanulmány leírta, hogy a víz- és légszennyezés elkezdte a gyönyörű fehér épületet betegesen sárgává tenni, és az India Felső Ház elrendelte, hogy invesztáljanak bele némi összeget a felújításba. Az állagmegóvó program felkeltette a világ érdeklődését, de 2014-ben sem lett jobb a helyzet. Bár néhányan az emlékműnél dolgozó munkások közül tagadják, a tanulmányok kimutatták, hogy a szennyező anyagok, mint például a nitrogén oxid szintje, drámaian megemelkedett. A járműveket nem engedik be 500 méteren belülre, a palotához. Mivel Agra egy belváros, a közlekedés miatt, mely egyre inkább nő, a Tadzs Mahal sorsa meg van pecsételve.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL