UTAZÁS

10 elhagyatott járműtemető a nagyvilágban

A járműtemetők olyan helyek, ahova a járművek „meghalni” mennek, lassan átadják magukat a rozsdának és az enyészetnek. A pusztuló járművek gyakran kísértetiesen néznek ki, és a legtöbb leghatalmasabb roncstemetőnek igencsak furcsa története van.

.

 

 

RAF (Royal Air Force - Királyi Légierő) Folkingham

RAF Folkingham az Egyesült Királyságbeli Lincolnshireben található, és eredetileg 1940-ben nyitották meg „csalétek” repülőtér gyanánt a RAF Spitalgate számára – kiegészülve hamis gépekkel és személyzettel – mielőtt átadták az US ellenőrzésnek 1944-ben.

Douglas C-47 Dakota gépek állomásoztak a reptéren, melyet a Normandiai Partraszállásnál használtak. A bázist 1945 áprilisában visszaadták a RAF-nak, és 1947-ben zárták be, miután a Brit Motorverseny Forma 1-es csapata használta ezt a teszt útvonalat. 1959-ben újra igénybe vette a légierő, és itt használták a Thor termonukleáris rakétákat a második bezárásáig, 1963-ig, majd eladták mezőgazdasági területnek.

Ma ez a hely a Nelson M. Green & Sons Ltd. tulajdonát képezi, mely a régi repteret arra használta fel, hogy itt állomásoztatja járművek százait, és velük együtt természetesen az elhasznált alkatrészeket is. A járművek között találhatunk régi, ritkaságszámba menő Caterpillar bulldózereket, üzemanyag utántöltő teherautókat, darukat, és traktorokat, valamint régi katonai teherautókat és páncélozott járműveket, melyek a II. Világháborúból származnak.

Van itt még egy DUKW kétéltű jármű is, melyet a partraszállás során használtak. Ezen a helyen található még három helyiség, ahol a Thor rakétákat tárolták. Manapság a járműveket ismét felsorakoztatták, és jobb sorsukra várnak.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL