UTAZÁS

10 elfeledett ősi templom, amely még ma is létezik

Az emberek mindig is Isten tiszteletére építették a templomokat, és emberemlékezet óta számtalan templom épült, mint ahogy számtalan templom pusztult is el. Sokuk feledésbe merült, néhányan azonban évszázadok múlva is jó állapotban maradtak fenn. Ezekből mutatunk meg most néhányat.

4. Wat Tilok Aram

Ez a templom több mint 500 éves, és jó néhány érdekes történelmi tény kapcsolódik hozzá. A templomról úgy vélik, hogy a Mengrai dinasztiába tartozó Tilokanart nevű király uralkodása alatt építették. Ám 68 évvel ezelőtt szándékosan elárasztották a Phayao tó vizével. A legutóbbi kísérlet azonban, hogy elárasszák vízzel a templomot, már ellenállásba ütközött, mert nem akartak benne nagyon nagy kárt tenni. aAprojektet szintén befolyásolták a területen a halászok, akik azt mondták, hogy ez kárt okozhat az ökoszisztémában.

A tervet végül félretették és egy úszó platformot építettek víz alatti templom helyett. A templom súlyos károkat szenvedett, és minden, amit megmaradt belőle, az négy oszlop, némi törmelék és egy hatalmas betonfal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL